7'nci kattan şüpheli şekilde düşen Sedefnur Çağlar için dudak okuma uzmanları görevlendirildi

7'nci kattan şüpheli şekilde düşen Sedefnur Çağlar için dudak okuma uzmanları görevlendirildi
Kocaeli'de 7'nci kattaki dairenin penceresinden şüpheli şekilde düşerek ağır yaralanan üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar, yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 7'nci kattaki dairenin penceresinden şüpheli şekilde düşerek ağır yaralanan üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar, yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı.

Sedefnur’un konuşamaması nedeniyle soruşturmanın yürümesi için dudak okuma ve iletişim konusunda uzmanlar görevlendirildi. Sedefnur ile yapılan ilk görüşmeden sonuç elde edilemedi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki bir sitede Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Sedefnur Çağlar, polis memuru arkadaşı Ahmet Ata ile birlikte, polis olan arkadaşları Orhun.Ç.'nin evine gitti.

Sedefnur Çağlar sabah saatlerinde 7'nci katta bulunan dairenin penceresinden şüpheli şekilde düştü. Sedefnur Çağlar, ihbar üzerine adrese sevk edilen ambulansla Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Vücudunda kırıklar olan ve beyninde ödem oluşan Çağlar, 2 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Sedefnur bir süre önce uyandırılırken Beyin ve Sinir Cerrahi Servisindeki odaya alındı. Solunum desteği alan Sedefnur’un yanında ailesi bulunuyor. Sedefnur zaman zaman ailesinin görüşmelerine gözleriyle tepki veriyor.

POLİS MEMURU TUTUKLANDI

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis memuru Ahmet Ata, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Polis memuru O.Ç. savcılıktaki ifadesinin, E.Ş. ise emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Ahmet Ata, ifadesinde, polis arkadaşının evinde alkol alıp eğlendiklerini, kendisi uyurken Sedefnur'un cep telefonuna baktığını, aldatıldığını anlayınca tepki gösterdiğini, hızlıca balkona giderek, aşağı atladığını öne sürdü.

İDDİANAME İÇİN İFADESİ BEKLENİYOR 

Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi hazırlamak için Sedefnur’un ifade vermesini bekledi. Ancak, yoğun bakımda olması ve sonrasında Sedefnur’un konuşamaması nedeniyle iletişim kuracak uzmanlar görevlendirdi.

Dudak okuma ve iletişim konusunda uzman olan görevliler, Sedefnur ve doktorlarla görüştü. Sedefnur ile yapılan ilk görüşmede sonuç elde edilemedi. Sedefnur sorulan sorulara cevap veremedi, bilincinin tam olarak yerinde olup olmadığı belirlenemedi. Uzmanlar, soruşturma kapsamında Sedefnur ile belli aralıklarla görüşme yapmaya devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar