70 yaşındaki kadının Altun'a hakareti iddinamede yer aldı; kadın için hapis cezası istendi

70 yaşındaki kadının Altun'a hakareti iddinamede yer aldı; kadın için hapis cezası istendi
70 yaşındaki Hediye Karakaş'ın Fahrettin Altun'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un şikayeti üzerine açılan "hakaret" davasına ilişkin CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın ziyaret ettiği, Aydınlı Hediye Karakaş (70) için hazırlanan iddianemade, Karakaş’ın "Allah belanı versin köp.." diye yorum yaptığı bilgisi yer aldı. Karakaş’ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

CHP'li Yıldız, Karakaş’ı ziyaret sırasında kendisi hakkında hazırlanan iddianameyi gösterdikten sonra onu dinlemiş, Karakaş da  Altun’a hakaret etmediğin ileri sürerek, "Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum" diye kendini savunmuştu.

Altun’un avukatı Sezgin Tunç ise söz konusu habere sosyal medya paylaşımında tepki gösterdi ve Karakaş’ın iddiasını yalanladı. Tunç, "Açıkça sövmüş, hakaret etmiş, ifadenin görselini paylaşıyorum" açıklamasını yapmıştı.

19 AY SONRA GELEN DAVADA 2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTENDİ

İddianamede ise Karakaş’ın olumsuz yorumu beğenmesi nedeniyle değil, "Allah belanı versin köp.." paylaşımı ile hakaret ettiği gerekçesiyle davanın açıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 29.3.2022 tarihli iddianamede suç tarihi olarak 31 Ağustos 2020 tarihi yer aldı. İddianamede, 70 yaşındaki Hediye Karakaş’ın "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 14 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması ve kamu haklarının yasaklanması talep edildi.

'ŞİKAYETE KONU YORUMUN KENDİ HESABINDA NE ŞEKİLDE YAZILDIĞINI BİLMEDİĞİNİ BEYAN ETTİĞİ'

Fahrettin Altun’un şikayeti ve yapılan inceleme sonucunda düzenlenen iddianamede, suç nitelemesi ve Karakaş’ın alınan ilk ifadesi hakkında şu değerlendirmeler yapıldı:

"Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı bulunan şüphelinin kullanmakta olduğu ‘Hediye Karakaş’ kullanıcı adlı Facebook sosyal medya paylaşım sitesi hesabı üzerinden ‘Ekrem Kerem Tanrıverdi’ kullanıcı adlı Facebook sosyal paylaşım sitesi hesabının paylaştığı ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’ü yok saydı’ ibareli gönderinin altına müştekiye yönelik olarak ‘Allah belanı versin Köp..’ şeklinde tahkir edici yorum yazdığı, müştekinin şikayetçi olduğu, şüphelinin alınan savunmalarında, yorumun yapıldığı hesabın kendisine ait olduğunu, ancak  yorumu yazmadığını, şikayete konu yorumun kendi hesabında ne şekilde yazıldığını bilmediğini beyan ettiği, şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik soyut beyanlarından ibaret olan savunmalarına itibar edilmeyeceği, şüphelinin yorum yapmış olduğu gönderide bulunan ibareler nedeni ile müştekinin kamu görevi ifa ettiğini bildiğinin ve yorumu görevi dolayısı ile yaptığının kabulü gerektiği, böylelikle tüm evrak tetkikinden şüphelinin kullanmakta olduğu Facebook sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olan müştekiye yönelik olarak tahkir edici mahiyette yorum paylaşmak sureti ile atılı suçu alenen işlediğine dair yeterli şüpheye ulaşılmakla iddianamenin tanzimi yoluna gidilmiştir." (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar