75. Cannes Film Festivali'nde çıplak protesto

75. Cannes Film Festivali'nde çıplak protesto
Cannes Film Festivali'nde Rusya protestosu! Genç kadın 'Bize tecavüz etmeyi bırakın' diyerek kırmızı halıda soyundu.

Cannes Film Festivali bu yıl, Ukrayna'daki operasyonla ilgili birçok tartışmanın ortasında gerçekleşiyor. Resmi Rus delegasyonları ve Putin'i destekleyen basından gazeteciler etkinliğe kabul edilmezken, dün Rus oligark Roman Abramovich tarafından desteklenen bir film festivalde yayınlandı.

Festival direktörü Thierry Fremaux, festival başlarken yaptığı açıklamada, tüm parıltının yanı sıra Cannes'ın Ukrayna'daki operasyonu gündemde tutmayı hedeflediğini söyleyerek, "Birlikte harika bir festival geçireceğiz. Ukrayna'yı düşünmeyi hiç bırakmadan sinema hakkında çok düşüneceğiz" dedi.

Dün öğle saatlerinde kırmızı halıya doğru koşan bir kadın, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşı protesto etti. Kırmızı halıda soyunan kadın, vücuduna yazdığı "Bize tecavüz etmeyi bırakın" yazısını göstererek bağırmaya başladı.

Genç kadın güvenlik görevlileri tarafından alan dışına çıkarıldı.

CANNES PROTESTOLARA ALIŞKIN

Cannes'ın kırmızı halısı protestolara yabancı değil. 2018'de 82 kadın film endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğini protesto etmişti. Birkaç gün sonra da kırmızı halıda ırkçılık karşıtı bir protesto da yapılmıştı.

 

Öne Çıkanlar