76. Venedik Film Festivali başladı

76. Venedik Film Festivali başladı
Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Venedik Film Festivali, Japon yönetmen Hirokazu Koreeda’nın, 'La Verite - Hakikat' filmiyle açıldı.

Dünyanın en eski film festivali olarak bilinen etkinlik Venedik'in Lido Yarımadası'nda düzenleniyor. Festival Japon yönetmeni Hirokazu Koreeda'nın "Hakikat" filmiyle açıldı ve filmin başrol oyuncuları fransız aktrisler Catherine Deneuve ve Juliette Binoche başta olmak üzere birçok yıldız isim kırmızı halı töreninde yer aldı.

Victoria’s Secret melekleri kırmızı halının en çok ilgi gören isimlerindendi. Barbara Palvin, Martha Hunt, Candice Swanepoel ve Elsa Hosk şıklıklarıyla göz kamaştırdı. Venedik'in bu yıl en büyük yıldızlarından başında Brad Pitt geliyor. 55 yaşındaki oyuncu uzay macerası filmi Ad Astra'nın gösterimi için festivalde.

Festivalin en çok merak edilen yapımlarından biri Batman'in ünlü karakteri Joker'in hikayesinin anlatıldığı film. Başrolünü Joaquın Phoenıx'in üstlendiği "Joker" Dünya prömeriyerini Venedik'te yapacak.

Festivaldeki en büyük tartışma konusu, ana yarışma bölümündeki 21 filmden yalnızca 2'sini kadın yönetmenlerin elinden çıkmış olması. Kadın yönetmenlere yine az şans verildiği yönünde organizasyon komitesine yoğun eleştiri var.

Ayrıca dünya sinemasının önemli yönetmenlerinden Costa-Gavras’a sinemaya katkılarından dolayı "Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker" adıyla onur ödülü verilecek.

76. Venedik Film Festivali, 7 Eylül'deki ödül gecesi ve büyük ödül Altın Aslan'ın sahibini bulmasıyla sona erecek. (CNN)
 

Öne Çıkanlar