78’liler Girişimi'nden Şenyaşar ailesine destek ziyareti: Êdî bese!

78’liler Girişimi'nden Şenyaşar ailesine destek ziyareti: Êdî bese!
‘Dünyanın hiçbir ülkesinde bu dram yaşanmaz ve buna karşı yetkililer üç maymunu oynamaz. Yazık bir aile dağıldı. Êdî bese.’

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart tarihinde başlattıkları "Adalet Nöbeti" 122'nci gününde sürüyor.

 Her gün olduğu gibi sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, yere bıraktıkları "Herkes için adalet", "Bir anne 122 gündür nöbet eylemlerini sürdürüyor", "2 evladı ve eşi hastanede katledildi", "Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor" yazılı dövizler ile nöbetlerine başladı. Adliyeye gelip gidenlerin "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırdığı kısımda nöbetlerini sürdüren aileye yönelik destek ve dayanışma ziyaretleri bugün de sürdü. Antep, Urfa ve Suruç’tan gelen 78’liler Girişimi üyeleri, aileye destek ziyaretinde bulunup, dayanışma gösterdi.

'DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE BU DRAM YAŞANMAZ’

Şenyaşar ailesinin gelen heyeti karşılaması sırasında avukatları Serhat Kurt da hazır bulundu. Aile ile yaptıkları sohbetin ardından heyet adına konuşan Antep 78’liler Girişimi üyesi Atiye Okay, "Aileyi daha önce ziyaret etmek istedik. Türkiye sözcümüz Celalettin Can arkadaş ile birlikte gelecektik, ancak sağlık sorunları nedeniyle biz de biraz geç gelmiş olduk. Bu nedenle aileden özür diliyoruz, daha erken gelmemiz lazımdı" diye belirti.

Ne yazık ki Türkiye’de büyük dramlar yaşandığını söyleyen Okay, şunları söyledi:

"En büyük dram da bence 122 gündür bir anne ve kardeşin yaşadıkları acıları sürekli bize anımsatması ve içimizin kan ağlaması. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu dram yaşanmaz ve buna karşı yetkililer üç maymunu oynamaz. Demokratik ülkelerde yasalar herkes için aynı uygulanırken, ülkemizi Ortadoğu’ya çeviren iktidarın yandaşları için kanunlar işliyor."

‘HEM ÖLDÜRECEKSİN HEM DE ELİNİ KOLUNU SALLAYIP GEZECEKSİN… ÊDÎ BESE!’ ’

"Zavallı insanları hem öldüreceksin hem de elini kolunu sallayıp gezeceksin.  Adalet yerini bulmayacak. Biz katliam yaşandığı günden bu yana olayın takipçisiyiz. Yeter artık, milyonların içi kan ağlıyor. Vicdanı olan herkes ‘yeter’ diyor. Herkes kanunlar önünde eşit olsun. Yazık bir aile dağıldı. Êdî bese, bese, bese..."

‘HUKUKİ DESTEK İSTİYORUZ’

Kendilerine verilen desteklerle adalet mücadelesini devam ettirdiklerini dile getiren Ferit Şenyaşar ise, "3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi'nin içinde, güvenlik kameralarının önünde linç edilerek katledildi. Dava üzerinde hala gizlilik kararı var. Pazartesi günü dosyaya bakacak 8’inci savcı atandı. Görüşme talep ettik, bu görüşme talebimiz keyfi olarak reddedildi. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dayanışma, hukuki destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEKİM YAPAN POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Ziyaret esnasında polisin kamera ile görüşmeyi kayıt altına almasına anne Emine Şenyaşar tepki gösterdi.

Anne Şenyaşar çekim yapan polislere dönerek, "Neden bizi katledenlerin peşinde değilsiniz? Biz size ne yaptık? Neden bizim peşimizde geziyorsunuz?  Bizi katledenleri gidin yakalayın. Bizim ailemizde bir suçlu bulamazsınız" diyerek ağıtlar yaktı. O anlarda katledilen çocukları Adil, Celal ve eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın fotoğraflarına sarılan anne, uzun süre göz yaşı döktü.

78’liler Girişimi üyeleri, aileyle birlikte bir süre nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.

‘VİCDANINI KAYBETMİŞ BİR YETKİLİ BUNA DUR DİYECEK’

Şenyaşar ailesi sosyal medya hesaplarından ise, "Şanlıurfa Adalet Sarayı'nda zulüm altında bir ‘hak’ mücadelesi veriyoruz. Hak olan davada zafer muhakkaktır... Yargı yolu ile devam eden bu zulme vicdanını kaybetmemiş bir yetkili dur diyecek..." mesajını paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar