8 ilde aralarında polis, asker ve hakimlerin de olduğu 93 kişi dolandırılmış: 26 gözaltı

8 ilde aralarında polis, asker ve hakimlerin de olduğu 93 kişi dolandırılmış: 26 gözaltı
Adana merkezli operasyonda Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, İstanbul, Konya ve Kütahya'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Adana merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. Aralarında polis, asker ve hakimlerin de olduğu onlarca kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen 37 şüpheliden 26'sı gözaltına alındı. Araştırmada 93 kişinin 250 bin lira tutarında dolandırıldığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ürün satışı yapılan internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla, gerçekte olmayan oto yedek parça, telefon, bilgisayar, ekran kartı gibi elektronik eşyaların sahte satış ilanını vererek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişilere yönelik çalışma başlattı.

DOLANDIRILANLAR ARASINDA POLİS VE HAKİM DE VAR

AA’nın haberine göre yapılan araştırmada aralarında polis, asker ve hakim gibi farklı meslek gruplarına mensup 93 kişinin 250 bin lira tutarında dolandırıldığı tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle ilan dolandırıcılığı" yaptığı değerlendirilen 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana merkezli operasyonda ekiplerce Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, İstanbul, Konya ve Kütahya'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 26 kişi adli tıp birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı verilen diğer kişilerin yakalanması için operasyonun sürdüğü öğrenildi.

Öne Çıkanlar