‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım’ sözlerine fezleke

‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım’ sözlerine fezleke
Kadın tutuklulara gönderdiği 8 Mart kartları nedeniyle HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Meclise gönderilen HDP milletvekillerine ait fezlekelerin neredeyse tamamı, vekillerin konuşmalarından oluşuyor. Suçlama konusu yapılan sözlerden birisi de "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım" oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin tutuklulara yolladığı kutlama kartları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Çepni’nin 8 Mart 2019 tarihinde İzmir Aliağa Cezaevinde bulunan tutuklulara gönderdiği kartta yer alan  "…Değerli yoldaşım; Eşitliği barışı ve özgürlüğü kazanacağımız güzel günlere olan umudumuzla ve mücadelemizin verdiği güçle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım. Selamlarımla Murat Çepni İzmir Milletvekili" sözleri "terör propagandası yapmak" ve "suçluyu övmek" olarak değerlendirildi.

‘DEMİRTAŞLARIN YOLDAŞLARI’ SÖZLERİNE DE FEZLEKE

Ayrıca Çepni’nin 24 Mart 2019 tarihinde Muğla’da seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşma da fezleke konusu oldu. Çepni, söz konusu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"…Sevgili yoldaşlar, heval no (arkadaşlar) ben de hepinizi en derin duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, tu bi xer hati, (nasılsınız) ser seran sercevan (iyi misiniz) Figen Yüksekdağların, Selahattin Demirtaşların, İdris Balukenlerin, Gülten Kışanakların yoldaşları, Leyla Güvenlerin yoldaşları hepiniz hoş geldiniz, hepinizi selamlıyorum."

‘DEMOKRASİ YÜRÜŞÜNE’ KATILMAKTAN FEZLEKE

Çepni’nin ayrıca Diyarbakır Valiliği tarafından eylem ve etkinliklerin yasaklandığı 17 Haziran 2020 tarihinde Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerin düşürülmesini protesto etmek amacıyla başlatılan ‘Demokrasi Yürüyüşüne’ katılması da fezleke konusu oldu. 

"Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşleri düzenleme ve yönetme" suçlaması ile Çepni’nin dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

ÇEPNİ: NASIL BİR DÜŞMANLIKSA…

HDP’li Çepni, 8 Mart’ta tutuklu kadınlara yolladığı kartlardan fezleke hazırlanmasını "akıl tutulması" olarak değerlendirdi. Artı Gerçek’e açıklamalarda bulunan Çepni, "Nereden baksanız komik bir durum. Kendi bakış açılarına göre bile sorun yok. Ama nasıl bir düşmanlıksa bu şekilde üzerimize geliyorlar. Bu fezlekeleri trajikomik buluyorum. Biz bu kartları göndermeye devam edeceğiz" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar