8 Mart Kadın Platformu: Bütün kadınlar için 6 Mart’ta Kadıköy’deyiz

8 Mart Kadın Platformu: Bütün kadınlar için 6 Mart’ta Kadıköy’deyiz
Eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam için 'Büyük Kadın Buluşma'na katılım çağrısında bulunan Çelik, 'Hayatımızı ve haklarımızı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- 8 Mart Kadın Platformu, Feminist Gece Yürüyüşü öncesi 6 Mart tarihinde saat 16:00'da Kadıköy Beşiktaş iskelesi meydanında yapacakları "Büyük Kadın Buluşması"na katılım çağrısında bulunmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda, "Özgürlüğümüz Kazanacağız, 6 Mart Cumartesi Kadıköy'deyiz" pankartı açılırken, basın metnini Nupelda Çelik okudu. 

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAZANACAĞIZ'

Covid-19 sürecinde evlere kapatılmayı, isyanlarını bir kenara bırakmayı kabul etmediklerini söyleyen Çelik, "Kimliğimiz, hayatımız bizimdir demek için; kadın dayanışmasını büyütmek için; ‘özgürlüğümüzü kazanacağız’ sesini yükseltmek için bu sene 6 Mart’ta, Kadıköy’de 'Büyük Kadın Buluşmasındayız'" dedi. 

''İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR' DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Sömürünün ve erkek şiddetinin karşısında, hayatlarını ve haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Çelik, şunları belirtti: "Geçtiğimiz yıl boyunca ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ demekten vazgeçmedik, her bulduğumuz fırsatta da söylemekten vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni, 6284 Sayılı Kanun’u, önleme ve koruma kararlarını uygulamayan erkek-devlete 'Suçlu sensin!' diyen kadınlar olarak; şiddet faili erkeklerin cezasız bırakıldığını, devlet eliyle kızkardeşlerimizin kaybedildiğini gören ve birbirinden asla vazgeçmeyen kadınlar olarak 6 Mart’ta bir kere daha bir araya geliyoruz! 

'ÖZGÜR, EŞİT VE ŞİDDETSİZ BİR YAŞAM İÇİN'

"Erkek şiddetine karşı hayatını savunduğu için tutsak edilen kadın arkadaşlarımızın sesini sesimize katıyoruz. Özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için mücadele eden, prangalarla evlere, ilçelere hapsedilen bütün kadınlar için Kadıköy’deyiz. Çünkü biz ifade, örgütlenme, hak arama ve hayatına sahip çıkma özgürlüğümüzü istiyoruz.

'ALIŞIN BURADAYIZ, HER YERDEYİZ'

"Devlet eliyle yok sayılmaya, hedef gösterilmeye çalışılan ama 'Alışın, burdayız, her yerdeyiz' demekten bir an olsun vazgeçmeyen LGBTİ+’lar olarak, atanmış değil seçilmiş kimliklerimiz ve aşklarımızla heteropatriyarkaya karşı mücadele eden LGBTİ+lar olarak bir araya geliyoruz. Translar başta olmak üzere tüm LGBTİ+’lara yönelen devlet şiddetine ve devlet eliyle yerinden etmeye karşı birlikte direniyoruz."

Çelik, 6 Mart saat 16.00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde yapılacak olan Büyük Kadın Buluşması’na tüm kadınları davet etti. 

Öne Çıkanlar