83 milyon TL borç bırakan kayyım, Erdoğan ve Soylu'yu 841 bin TL'ye ağırlamış

83 milyon TL borç bırakan kayyım, Erdoğan ve Soylu'yu 841 bin TL'ye ağırlamış
Yenişehir Belediyesi kayyımı Serdar Kartal, 28 milyon lira kredi çekti, belediyeye 83 milyon lira borç bıraktı, 810 parseli de TÜGVA'ya tahsis etti.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Yenişehir Belediyesi eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ardından 8 Aralık 2016'da belediyeye kayyım atandı. İlk olarak Kaymakam Mehmet Özel, daha sonra Serdar Kartal kayyımlık görevine getirildi. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 62.32 oy alan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yönetimi devralmasının ardından kayyımın harcamaları ve belediyeyi soktuğu borç açığa çıktı.

'YAPIM VE YATIRIM İŞLERİ' DİYEREK 28 MİLYON TL KREDİ ÇEKTİ

Mezopotamya Ajansı'ndan Özgür Paksoy ve Mehmet Şah Oruç'un haberine göre kayyımın sadece 2019'un 3 ayında yaptığı ödemeler ve aldığı krediler dikkat çekici. Kayyım, İller Bankası'ndan 'yapım işleri' adı altında 25 milyon 520 bin lira, Ziraat Bankası'ndan ise 'yatırım ve cari giderler' adı altında 3 milyon lira kredi aldı. Bununla da yetinmeyen kayyım belediyenin birçok taşınmazını da farklı kurum ve vakıflara tahsis etti.

KUR'AN KURSU, CAMİ VE OKULLARA 27 MİLYON LİRA HARCAMA

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 22 okulda 'Z Kütüphane' yapımı ve 27 okulda özel öğretim sınıfı yapımı, Seyit Battal Gazi Yatılı Kız Hafızlık ve Kur'an Kursu yapımı, Üçkuyular mahallesinde camii yapımı, İlim Yayma Cemiyeti'ne ait Hz. Fatma Yatılı Kız Hafızlık ve Kuran Kursu yapımı, Öz Yurt binası Sultan Abdülhamithan Yatılı Kız Kuran Kursu onarımı, yine 16 kuran kursu ve bir caminin onarımı, Hamidiye Külliyesi, Sevgi Evleri yapımının da aralarında bulunduğu 16 ayrı ihaleye 27 milyon 587 bin lira para harcandı.

'SEVGİ EVLERİ'NE 1 MİLYON 396 BİN LİRA

Kayyım, 'Sevgi Evleri' yapım işine bir kalemde 600 bin lira, sitenin yol yapımı için 24 bin 919 lira ve bir başka kalemde ise 771 bin 862 lira para harcadı. Kayyım, 7'nci Kolordu Komutanlığı'na hibe edilmek üzere 44 bin 561 ve 4 bin 64 liraya da mobilya alımı yaptı.

ERDOĞAN VE SOYLU'NUN AĞIRLANMASI 841 BİN 446 LİRA

Özel Kalem Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Hamidiye Külliyesi'nde düzenlenen açılış töreninin duyurulması için 105 bin 388 lira, açılış törenine ise 669 bin 339 lira harcandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mart'ta Diyarbakır'da düzenlediği seçim mitinginin duyurulması için yapılan afişlere de 66 bin 719 lira harcandı.

83 MİLYON LİRA BORÇ BIRAKTI

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 3 ayda 27 milyon lira harcama yapan kayyIm, toplamda 83 milyon 666 bin lira borç bıraktı.

88 BİN LİRA HARCAMA YAPILAN ALAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

Kayyım Fidanlık Piknik Alanı'nda kullanılmak üzere 4 kalem mobilyaya 88 bin 947 lira harcama yaptı. Harcama yaptığı Fidanlık Alanı ise 10 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis etti. Alanın 10 dönümünü de Türkiye Yeşilay Cemiyeti'ne 25 yıllığına tahsis etti.

810 PARSEL BİLAL ERDOĞAN'IN VAKFINA TAHSİS EDİLDİ

Terziyan Gaffar Okan İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Yas Evi ve Elidolu Köyü Yas Evi'ni 25 yıllığına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Fabrika mahallesinde bulunan prefabrik binayı 5 yıllığına İlçe Müftülüğü'ne, Fabrika mahallesinde bulunan Hz. Hatice Kadın Meslek ve Eğitim Merkezi ile aynı mahallede bulunan bir binayı 25 yıllığına Kaymakamlığa, Ofis semtinde bulunan 810 parsel alanı 25 yıllığına Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA), ilçenin farklı mahallelerinde bulunan Aziz Sancar Parkı, Ali El Cezeri Parkı, Nurettin Mahmut Zengi Parkı ve Turgut Özal Parkı'nda bulunan ibadethaneler 25 yıllığına İlçe Müftülüğü'ne tahsis edildi.

KÜLTÜR MERKEZLERİ BEDELSİZ TAHSİS EDİLDİ

Kayyım, Şehitlik mahallesinde bulunan Rabia Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ni Kaymakamlığa ve Aliya İzzetbegoviç Gençlik ve Kültür Merkezi’ni İlçe Müftülüğü'ne bedelsiz olarak verdi. (Mezopotamya Ajanası)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar