96 yaşında yargılanan kadın, evine gelen DEVA üyelerini polis zannedince gözyaşlarına boğuldu

96 yaşında yargılanan kadın, evine gelen DEVA üyelerini polis zannedince gözyaşlarına boğuldu
'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla hakkında güvenlik tedbiri uygulanmasına karar verilen 96 yaşındaki Aliye Yabansu, evine giden DEVA partilileri polis zannederek ağladı.

DEVA Partisi Urfa il Başkanı Ahmet Tüysüz ve Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, Siverek'te yaşayan ve hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açılan Aliye Yabansu’yu evinde ziyaret etti.

Ziyaret esnasında yaşananları Gazete Duvar’a anlatan Ahmet Tüysüz, Aliye Yabansu’nun kendilerini gördüğünde ağladığını söyledi.

Ahmet Tüysüz, "Bizi polis sanmış, onu almaya geldiğimizi düşünmüş, çocuklaşmış halde gözyaşlarına boğuldu. Kulakları duymadığı için ona, geliş nedenimizi ancak yakınlarının yardımı ile aktarabildik. Yargının bu kadar insanlıktan çıktığına ilk kez tanık oluyoruz" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da "Diyecek söz bulamıyorum. Yazıklar olsun" ifadeleriyle Yabansu'ya dava açılması ve güvenlik tedbiri kararını eleştirdi.

DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz de, 96 yaşındaki kadına dava açılması ve güvenlik tedbiri kararı verilmesini eleştirdi.

Aliye Yabansu'nun kendisinden habersiz çekilen videosunun sosyal medyada yayınlanması sonrası hakkında cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. Durumu eleştiren Tüysüz, "Bir ülke düşünün ki birkaç ilin nüfusundan daha fazla, 160 bin 169 kişi cumhurbaşkanına hakaret soruşturması geçirmiş olsun" diyerek açılan soruşturmalara tepki gösterdi.

GERÇEKTE YAŞI 100’ÜN ÜSTÜNDE

Aliye Yabansu hakkında güvenlik tedbiri uygulanması kararını da değinen, "Yakınlarının beyanına göre kadının yaşı gerçekte 100’ün üstünde. Cezai ehliyeti yok. ‘Madem ceza veremiyorum, süründürürüm' mantığından hareketle güvenlik tedbiri kapsamında Kayseri’deki bir hastaneye sevkine karar verilmiş" dedi.

Yapılanları 1980 askeri darbesi uygulamalarına benzeten Tüysüz, "Bu muamelenin yaşı küçük olduğu için idam edilemeyen Erdal Eren’in bir gecede mahkeme kararıyla yaşının büyütülerek idam edilmesinden farkı var mı?" sorusunu yöneltti.

Öne Çıkanlar