A Haber, CHP’li vekilin kanun teklifini isim vermeden 'müjde' diye duyurdu

A Haber, CHP’li vekilin kanun teklifini isim vermeden 'müjde' diye duyurdu
A Haber, CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın kanun teklifini Tanal'ın ismini anmadan 'Müjde niteliğinde düzenleme' diye verdi. Tanal teklifi kimin hazırladığını 'Gizlemişler' dedi.

A Haber kanalı, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın ilk konutta tapu harcına muafiyet getirilmesi amacıyla hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifini, "Ev alacaklara ‘müjde’ niteliğinde düzenleme" başlığıyla haberleştirdi. A Haber’in, 2 dakikayı bulan TV haberinde, kanun teklifinin sahibi ve imzalayıcısı olan CHP’li Tanal’ın ismini vermeden, düzenlemenin sahibinin iktidar cephesiymiş gibi bir algı oluşturmaya çalışması dikkat çekti.

A Haber’in izleyicileriyle paylaştığı haberde, "Hem durgunluğu azaltmak hem de vatandaşların ev alırken maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni düzenlemelere hazırlanılıyor. Bu düzenlemelerden biri de tapu harcının alınmaması formülü olacak. Düzenlemenin Meclis’ten geçmesi halinde vatandaş daha düşük maliyetle ev sahibi olacak. Böylece sektörün de hareketlenmesi bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. Haberin detayında, Tanal’ın kanun teklifinin gerekçesindeki bilgiler, belirlenen rakamlar sıralandı.

TANAL'DAN A HABER'E: SÖYLEYİN DE DESTEK VERSİNLER

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından A Haber’in söz konusu haber videosunu ve kendi kanun teklifinin bilgilerini paylaşarak, "Hayret! A Haber, ilk konutta tapu harcına muafiyet kanun teklifimizi ‘Müjde’ diye duyurmuş! Tabii haberde "Mahmut Tanal'ın hazırladığı teklif" denilmiyor. Gizlemişler! Ey A Haber, madem kanun teklifimizi beğendiniz, o zaman Ak Parti'ye söyleyin de destek versinler" dedi.

Tanal, bir başka paylaşımda ise "Kanun teklifini hazırlayıp TBMM'ye sunan benim. Ancak A Haber, komisyondaki teklifi, Ak Parti'ye mal etmeye çalışıyor! A Haber'e teklife yönelik desteğinden dolayı teşekkür ederim. A Haber'i izleyen Ak Parti'lilerden de destek bekliyorum. Gelin halkımıza kolaylık sağlayalım" diye yazdı.

Tanal’ın kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekletiliyor. Söz konusu teklifle, kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin liralık kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar