AA, AKP'li belediyenin reklamını yapayım derken yoksulluğu fotoğrafladı: Bir çocuk giysi kumbarasına girdi

AA, AKP'li belediyenin reklamını yapayım derken yoksulluğu fotoğrafladı: Bir çocuk giysi kumbarasına girdi
AA: Kumbaraya giren çocuk, kıyafetleri bir çuval içerisine doldurup annesine verdi. Kıyafetleri poşete dizen anne, bir süre sonra çocuğunu kumbaradan çıkardıktan sonra kayıplara karıştı.

Fotoğraflar: AA


Anadolu Ajansı, AKP’li belediyenin ‘sıfır atık projesi’ haberinde farkında olmadan yoksulluğu fotoğrafladı.

Anadolu Ajansı, AKP’li Tuzla Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında konulan giysi kumbarasının haberini yaptı. Türkiye’nin resmi haber kurumu olurken, AKP iktidarının yayın organı haline gelmesiyle eleştirilen AA, hükümetin ekonominin atağa geçtiği yönündeki iddialarını her gün sayfalarına taşıyor. AA bugün de AKP’li belediyenin bir projesini aktarırken, yoksulluğun fotoğrafını haberleştirdi.

AA’nın AKP’li belediyenin ‘sıfır atık projesine’ ilişkin haberinde, ‘Tuzla İstasyon Mahallesi'nde bir kadının giysi kumbarasının dar kapağından çocuğunu geçirerek kumbaranın içine attığını’ yazdı.
Haberde şu ifadeler kullanıldı. "Kumbaraya giren çocuk, kıyafetleri bir çuval içerisine doldurup annesine verdi. Kıyafetleri poşete dizen anne, bir süre sonra çocuğunu kumbaradan çıkardıktan sonra kayıplara karıştı. Tuzla Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerine koyduğu giysi kumbaraları ile vatandaşların evlerinde bulunan ihtiyaç fazlası tekstil atıklarını toplayarak ayrıştırıyor. Belediye personeli tarafından haftanın belirli günlerinde toplanan tekstil atıklarından kullanılabilir olanlar yıkanıp, dezenfekte ediliyor. Ardından giysiler ütülenerek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kullanılamayacak olanlar ise geri dönüşümle ekonomiye katkı sağlıyor." 

Öne Çıkanlar