AB'den Rusya'ya yaptırım uyarısı

AB'den Rusya'ya yaptırım uyarısı
'Eğer Rusya, Ukrayna'ya karşı harekete geçerse AB, çok büyük bir bedeli olacak yaptırımlar uygulayacaktır. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık.'

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Ukrayna sınırındaki önleyici tedbirleri konusunda Rusya'yı 'ağır sonuçlar doğuracak yaptırımlar’ gelebileceği uyarısında bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde ortak basın toplantısı düzenledi.

AB Konseyi Başkanı Michel, üye ülkelerin 'Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini' desteklediklerini belirterek, "Ukrayna'ya karşı bir saldırganlık olursa bunun çok ciddi sonuçları olur. Ortaklarımız ve müttefiklerimizle koordineli tedbirler almak üzere hazırız" dedi.

‘MOSKOVA İLE İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUZ’

Michel, AB üyesi ülkelerin liderlerinin, Donbass krizinde Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımları harekete geçirmek üzere mutabık kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Ursula von der Leyen ise Moskova ile iyi ilişkiler istediklerini, bunun Rusya'ya bağlı olduğunu savundu.

Von der Leyen, "Ancak şuna şüphe yok. Eğer Rusya, Ukrayna'ya karşı harekete geçerse AB, çok büyük bir bedeli olacak yaptırımlar uygulayacaktır. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar