AB: Sputnik V onaylandıktan sonra sınırlarımızın Ruslara açılmasını umuyoruz

AB: Sputnik V onaylandıktan sonra sınırlarımızın Ruslara açılmasını umuyoruz
AB'nin seyahat tavsiyeleri listesine göre, 10 Ocak’tan itibaren AB üyesi ülkelerin, sadece AB değil WHO’nun da onayladığı aşıları yapan turistler için açılması gerektiği hatırlatıldı.

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) İcra Direktörü Eduardo Santander, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Rus Sputnik V aşısını onayladıktan sonra Avrupa Birliği (AB) sınırlarının önümüzdeki ilkbaharda Ruslara açılmasını umduklarını açıkladı.

Santander, Rus İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun 25 Kasım’da sunduğu yeni seyahat tavsiyeleri listesine göre, 10 Ocak 2022’den itibaren AB üyesi ülkelerin, sadece AB değil WHO’nun da onayladığı aşılar yapan turistler için açılması gerektiğini hatırlattı.

Sputnik'in aktardığı habere göre Santander, "Rusların yaptığı seyahatlerin yüzde 74’ü Avrupa’ya tekabül ediyor. Bu nedenle Rusya vatandaşları piyasa için çok önemli rol oynuyor. Rusya, örneklerden sadece biri. Bu yüzden WHO’nun onayladığı aşılar yapan tüm turistleri, ek talepler kapsamından çıkarma girişimine destek veriyoruz" ifadesini kullandı.

"2022 ilkbaharında Rus turistlere Avrupa’yı ziyaret etme izni verilmesini umuyorum" diyen Santander, "Ancak birçok şey Rus Sputnik V aşısının WHO tarafından onaylanıp onaylanmayacağına bağlı" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar