Türkiye, vergi cennetleri kara listesine girebilir

Türkiye, vergi cennetleri kara listesine girebilir
Bloomberg'de yer alan bir haberde, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'yi de vergi cennetleri kara listesine eklemek için harekete geçtiği ileri sürüldü.

HABER MERKEZİ - Avrupa Birliği Komisyonu, Paradise Papers skandalı sonrasında vergi cennetleri kara listesini güncellemek için çalışıyor.

Bloomberg News’de yer alan habere göre, 5 Aralık’ta AB maliye bakanlarına sunulacak listede Türkiye de yer alıyor. Liste’de Türkiye’nin yanı sıra Sırbistan, Ermenistan, Panama ve Tunus’un da bulunduğu belirtildi.

ALMANYA BASTIRIYOR

Bloomberg’de yer alan haberde, Türkiye’nin de listeye dahil edilmesinde Almanya’nın payı olduğu belirtildi. Haberde, Almanya’nın Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa kalkınma Bankası’na Türkiye’ye yapılan mali yardımların kesilmesi yönünde baskı yapmasının yanı sıra Almanya bankalarının da benzer tavır aldığına dikkat çekildi.

TÜRKİYE’NİN FİNANSAL İTİBARI YARA ALCAK

Türkiye’nin kara listeye alınmasının finansal itibarına darbe vuracağı ve özellikle Avrupalı şirketler üzerinde Türkiye’deki yatırımlarını çekmeleri yönündeki baskıyı arttıracağına dikkat çekildi.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, önceki hafta yaptığı açıklamada 92 ülkenin Komisyon tarafından incelenmekte olduğunu ifade etmişti. Moscovici, güvenilir bir liste oluşturulması ve yeterli yaptırım içermesi çağrısında da bulunmuştu.

Öne Çıkanlar