ABD'de 100'den fazla çalışanı olan işletmelere getirilen aşı zorunluluğu yargıya takıldı

ABD'de 100'den fazla çalışanı olan işletmelere getirilen aşı zorunluluğu yargıya takıldı
Federal Temyiz Mahkemesi, 'ağır yasal ve anayasal' sorunları gerekçe göstererek aşı zorunluluğu kararını durdurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 100'den fazla çalışanı olan işletmeler için getirdiği koronavirüs aşısı zorunluluğu yargıya takıldı.

Özellikle Cumhuriyetçilerin yönetimde olduğu eyaletlerin açtığı davalarda yerel mahkemelerin ardından federal temyiz mahkemesi de kararı askıya aldı.

4 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek karar Cumhuriyetçi cephede tepki çekerken, mahkemeye taşınan idari karar hakkında yürütmeyi durdurma hükmü çıktı.

Euronews'in aktardığı habere göre özellikle Cumhuriyetçi partililerin açtıkları davalarda Teksas ve Louisiana eyaletindeki yerel temyiz mahkemeleri, uygulamayı geçici olarak askıya aldı.

‘AŞI ZORUNLULUĞU KARARI, AĞIR ANAASAYASAL SORUNLAR ÇIKARIR’

Yerel mahkemelerin ardından federal düzeyde de benzer karar geldi. Federal Beşinci Daire Temyiz Mahkemesi, 'ağır yasal ve anayasal' sorunları gerekçe göstererek aşı zorunluluğu kararını durdurdu.

ABD'de Cumhuriyetçiler birçok insanı işsiz bırakacağı ve anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Biden'ın aşı zorunluluklarına karşı çıkarken, Demokratlar bu zorunlulukların kamu sağlığı ve pandeminin bitmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

Öne Çıkanlar