ABD'de ilan edilen yasaklar ve OHAL protestoları durduramıyor

ABD'de ilan edilen yasaklar ve OHAL protestoları durduramıyor
Amerika'da, George Floyd'un, polis Derek Chauvin tarafından öldürülmesinin ardından başlayan sokak eylemleri OHAL ve polis şiddetine rağmen tüm ülkede devam ediyor.

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmesinin ardından başlayan sokak protestoları, ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve polis şiddetine rağmen artarak devam ediyor.

POLİSİN ŞİDDETİ PROTESTOCULARIN ÖFKESİNİ ARTTIRDI

Protestoların tüm ülkeye yayılmasının ardından polis gücünün yetersiz kaldığı gerekçesiyle Ulusal Muhafızlar'ın sokağa inmesi polis şiddetinin dozunu arttırdı.

Polis şiddetinin artmasıyla daha da kalabalıklaşan protestocular, gaz bobları ve plastik mermilerine rağmen sokakardan çekilmiyor.

30'dan fazla kentte düzenlenen protestolarda, polise ait araçlar ve tesmi binalar ateşe verilirken yüzlerce kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

TEKSAS VE VİRGİNİYA EYALETLERİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Gösterilerinin yoğunlaştığı New York, Minneapolis, Los Angeles, Chicago, Atlanta, Washington, Philadelphia, Miami, Portland, Louisville ve San Francisco ve Indianapolis'de eylemlerin büyümesi üzerine art arda sokağa çıkma yasağı ilanları yapıldı. Ancak bu uygulama dahi eylemleri dindiremedi. Özellikle Teksas eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi.

Detroit Belediye Başkanı Mike Duggan da 20.00'da başlayıp pazartesi sabahı 05.00'a kadar devam edecek bir sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Detroit Polis Müdürü James Craig, geçen gece 84 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI NEW YORK POLİS DEPARTMANINDA İNCELE BAŞLATTI

Pennsylvania Valisi Tom Wolf, itidal çağrısı yaparken, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, bir polis aracının Cumartesi günü bir grup göstericinin arasına daldığını gördükten sonra, New York Polis Departmanı'nda inceleme yapmak üzere iki kişiyi görevlendirdi.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez barışçıl protestoların hoş karşılandığını, ancak şehirde sokağa çıkma yasağının 20.00'de başlayacağını ve yasağın kesinlikle uygulanacağını açıkladı.

TRUMP ANTİFA'YI 'TERÖR ÖRGÜTÜ' İLAN ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'deki antifaşist hareket 'Antifa'yı 'terör örgütü' ilan edeceklerini açıkladı.Tüm dünyada  anarşist, sosyalist ve komünistlerin ırkçı-faşist saldırılara karşı geçici olarak bir araya geldiği, emir-komuta zinciri olmayan lidersiz ağlardan oluşan 'Antifa'nın yani sadece faşizme karşı bir araya gelen insanların nasıl 'terörizmle' suçlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar