ABD'de petrol sızıntısı nedeniyle güney Kaliforniya sahilleri kapatıldı

ABD'de petrol sızıntısı nedeniyle güney Kaliforniya sahilleri kapatıldı
Kaliforniya'da güney kıyılarındaki petrol sızıntısı nedeniyle bölgedeki sahillerin ve balık çiftliklerinin kapatıldığı bildirildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güney kıyılarında petrol sızıntısını tespit edildi  ve temizleme çalışmaları başlatıldı. Bölgedeki sahillerin ve balık çiftliklerinin kapatıldığı bildirildi.

AA'da yer alan habere göre, yetkililer, yaklaşık 27 kilometrelik petrol hattının kapatılarak boşaltılmasından sonra sızıntının durduğunu tahmin ettiklerini ancak kaynağı belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bölge halkı, okyanus suyuna temas etmemeleri konusunda uyarıldı.

3 Ekim akşamı düzenlenen basın toplantısında, Huntington Beach Belediye başkanı Kim Carr, 3 bin varilden (409 ton) fazla ham petrolün 33 kilometrekarelik bir alana yayıldığını duyurmuştu.

Toplantıda, 14 temizlik botunun 70 varilden fazla petrolü temizlediği ve sızıntının yayılmasının önlenmesi için 1,5 kilometrelik koruyucu bariyer oluşturulduğu aktarıldı.

Eyaletin güneyinde bulunan Huntington Beach ve Newport Beach kıyılarından yaklaşık 8 kilometre açıkta ve 30 metre derinliğindeki petrol hattındaki sızıntı 2 Ekim sabahı fark edildi.

ABC kanalında ise, bölge halkının okyanus yüzeyindeki yağlı tabakayı ve petrol kokusunu 1 Ekim’de fark ettiği, ancak petrol hattının 2 Ekim gecesi kapatıldığı belirtilerek, yetkililerin harekete geçmekte geç kalmış olabilecekleri öne sürüldü.

Öne Çıkanlar