ABD'deki çölde bulunan gizemli metal monolit kayboldu

ABD'deki çölde bulunan gizemli metal monolit kayboldu
18 Kasım’da helikopterle keşif yapan bir pilot tarafından keşfedilen 3.6 metre uzunluğundaki monolit ziyaretçi akınına uğramıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Utah eyaletindeki Red Rock Çölü'ndeki gizemli metal monolit bulunmasından bir hafta sonra kayboldu.

Utah eyalet yetkilileri, eyaletin ücra bir bölgesinde keşfedilen gizemli metal monolitin kaybolduğunu açıkladı.

Arazi İdaresi Bürosu, cumartesi günü yaptığı açıklamada, 3-yönlü cismin cuma günü eyaletin güneydoğusundaki kamu arazilerinden kaldırıldığını duyurdu.

Kaldırma işleminin kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini de açıklayan büro, bölge şerifinin olayı soruşturmaktan sorumlu olduğunu ekledi.

ŞERİF: BU UZAYLILARI GÖREN VARSA İLETİŞİME GEÇSİN

Ancak San Juan İlçe Şerifi Ofisi'nin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, ‘monolitin ortaya çıkmasını ve ardından kaybolması ya da çalınmasını araştıracak uygun kaynaklara sahip olmadıkları’ belirtildi.

Açıklamayı bir şakayla sonlandıran Şerif Ofisi, uzaylıların fotoğrafını da paylaşıp, ’27 Kasım gecesi bölgede bu fotoğrafta bulunan şüphelilerden birini gören olduysa lütfen yetkilerle iletişime geçsin" diye ekledi.

GERİYE TEPEDEKİ METAL KALDI

The Salt Lake Tribune gazetesi muhabiri, monolitten kalan tek şeyin, cismin tepesini kapatan üçgen şeklindeki metal parçasının olduğunu aktardı.

Bölgede 18 Kasım’da helikopterle keşif yapan bir pilot tarafından keşfedilen 3.6 metre uzunluğundaki monolitin fotoğraflarının yayımlanmasının ardından, onu yakından görmek için birçok kişi bölgeye akın etmişti.

Monolit'in fotoğrafları ilk kez 24 Kasım'da kamuyla paylaşılmıştı. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar