ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çatışmaları durdurma çağrısı

ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çatışmaları durdurma çağrısı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalardan endişe duyduklarını belirterek, derhal durdurulması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ile Azerbaycan'a iki ülke arasında çıkan çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu. Blinken, saldırıların endişe verici olduğunu belirtti.  

Blinken, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bakan Blinken, "ABD, Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı dün Azerbaycan ordusunun üç bölgede topçu ateşi başlattığını açıklamış, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklaması ise Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde ‘büyük çaplı sabotajlar gerçekleştirildiği’ yönünde olmuştu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar