ABD’den Türkiye’ye Suriye için 'daha derin diyalog' çağrısı

ABD’den Türkiye’ye Suriye için 'daha derin diyalog' çağrısı
ABD'li yetkililere göre, İki ülke, terörist gruplarla mücadelede omuz omuza durduğundan emin olmalı.

HABER MERKEZİ-  ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı Vekili Jonathan Cohen, Suriye'de verilen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için ABD ve Türkiye’nin teröre karşı konularda derin diyalog başlatması gerektiğini belirtti.

Supitnik'de yer alan ahaber göre; Ankara ve Washington'un sadece YPG değil ortak çabalarla Suriye'de çözüme ulaşılması konusunda da diyalog yürüttüğünü söyleyen Cohen, "Öncelikle, ilişkileri derinleştirme ve genişletme, ticari ilişkileri güçlendirme konusunda liderler düzeyinde söz verdik" dedi.

ABD-Türkiye ilişkilerinin konu alındığı konferansta konuşan yetkili, "İki ülke, terörist gruplarla mücadelede omuz omuza durduğundan emin olmalı. Suriye'nin geleceğini ve İran'ın Ortadoğu'da oynayabileceği rolü konuşmaya devam etmeliyiz. İranlılarla nasıl bir etkileşim içinde olacağımız konusunda ortak bir anlayış var. Bizim tüm bu konularda daha derin diyaloga ihtiyacımız var. Bu, stratejik partnerliğin temelini genişletme fırsatını verecek" diye konuştu.

Öne Çıkanlar