ABD'den yeni hamle: Litvanya ve Estonya'ya F-35 konuşlandırıldı

ABD'den yeni hamle: Litvanya ve Estonya'ya F-35 konuşlandırıldı
ABD’ye ait F-35 savaş uçakları ve ek birliklerin Estonya ve Litvanya’ya konuşlandığı bildirildi.

Litvanya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Litvanya’ya gönderdiği ek askeri birlikleri ve silahların ülkeye ulaştığı ve konuşlanmaya başladığı duyuruldu.

 Litvanya’ya yerleştirilen bir adet F-35 savaş uçağınun Šiauliai’deki Litvanya Hava Kuvvetleri Havacılık Üssü’ne indiği belirtildi. Açıklamada, Litvanya’da bulunan ABD taburunun da rotasyon süresinin uzatıldığı açıklandı.

Reuters'ın haberine göre; Abrams tankları ve Bradley zırhlı araçlarıyla birlikte yaklaşık 500 ABD piyade askeri geçen yıl Litvanya'ya gönderilmişti. Bu birlikler nisan ayında Litvanya'dan ayrılacaktı.

LİTVANYA: KALICI OLMASINI İSTİYORUZ

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anušauskas, "Bu, Rusya’nın bölgemizde yürüttüğü savaşa ABD’nin yeterli bir yanıtıdır. ABD ve diğer müttefiklerin Baltık Devletleri ve Polonya’daki askeri varlığı bölge için büyük bir caydırıcılık oluşturuyor. Litvanya’daki Amerikan askeri varlığının her zaman kalıcı olmasını istiyoruz." dedi.

Yapılan açıklamada, Estonya Hava Kuvvetleri Havacılık Üssü’nde de F-35 savaş uçaklarının konuşlandırıldığı duyuruldu.

Litvanya’da halihazırda, ABD piyade taburu ve 20 AH-64 Apache helikopterinin konuşlandırıldığı belirtilirken, ABD’nin Abrams ve Bradley tanklarını da gönderdiği, taburun Pabradė eğitim sahasında konuşlandırıldığı açıklandı.

Öne Çıkanlar