ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Filistin'e 360 milyon dolardan fazla yardım yapacağız

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Filistin'e 360 milyon dolardan fazla yardım yapacağız
Blinken: Uluslararası toplumu insani yardım ve kalkınma çabalarına daha fazla yardım sağlamak için harekete geçireceğiz.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken Flistin'e 360 milyon dolardan fazla yardım yapacağını açıkladı.
    
İsrail ve Filistin'deki ziyaretlerini tamamlayan Blinken, ABD’nin Filistin yönetimi ile yeniden ilişki kurma taahhüdünün altını çizdi, Kudüs konsolosluğunun yeniden açılacağını duyurdu.

Blinken, Orta Doğu ziyareti kapsamında ilk olarak İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Devlet Başkanı Reuven Rivlin ile görüştü. Daha sonra Filistin’e geçen Blinken, burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye ile bir araya geldi. Blinken’in Mısır ve Umman’ı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Filistin yönetimi ile yeniden ilişki kurma taahhüdünün altını çizmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti. Blinken, "ABD’nin Filistin yönetimi ve Filistin halkıyla yeniden bir ilişki kurma taahhüdünün altını çizmek için buradayım. Karşılıklı saygı üzerine kurulmuş bir ilişki. Aynı zamanda Filistinlilerin ve İsraillilerin eşit özgürlük, güvenlik, fırsat ve haysiyet önlemlerini hak ettiklerine dair ortak bir kanaat için buradayım" dedi.

Blinken görüşmelerinin ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda "ABD, Filistin halkına 360 milyon dolardan fazla acil destek sağlıyor. Uluslararası toplumu insani yardım ve kalkınma çabalarına daha fazla yardım sağlamak için harekete geçireceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar