ABD Dışişleri, Blinken ve Lavrov'un bir araya geleceğini duyurdu

ABD Dışişleri, Blinken ve Lavrov'un bir araya geleceğini duyurdu
ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile mevkidaşı Lavrov'un gelecek haftanın sonlarına doğru bir araya geleceği duyuruldu. İki ülkenin savunma bakanları da bugün telefon görüşmesi yapacak.

Batı ile Rusya arasındaki gerilimin Ukrayna üzerinden tırmandığı bir dönemde düzenlenecek Münih Güvenlik Konferansı'nın başlamasına saatler kala, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in görüşme talebine Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’dan olumlu yanıt geldiğini ve ikilinin gelecek haftanın sonlarına doğru Avrupa’da görüşeceklerini açıkladı. İkili, ocak ayında Cenevre'de bir araya gelmişti.  

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Price, ABD’nin müttefik ve ortaklarıyla koordinasyona devam edeceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Bakan Blinken, gün içerisinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, bu krizi çözmenin tek sorumlu yolunun diplomasi ve diyalog olduğuna inandığımız için önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Lavrov'la Avrupa'da görüşmeyi teklif ettiğini belirtti. Ruslar, gelecek hafta sonuna doğru olacak şekilde görüşme teklifine yanıt verdi. Biz de Rusya'nın Ukrayna’yı işgal etmemesi koşuluyla kabul ettik. Önümüzdeki günlerde (Ukrayna’yı) işgal ederlerse, diplomasi konusunda hiçbir zaman ciddi olmadıkları ortaya çıkacaktır."

ABD SAVUNMA BAKANI İLE RUS SAVUNMA BAKANI DA GÖRÜŞECEK

Öte yandan Rus haber ajansı Interfax, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. ABD'nin talebi üzerine ikilinin bugün görüşeceği bildirildi.

Öne Çıkanlar