ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye 'Osman Kavala' çağrısı

ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye 'Osman Kavala' çağrısı
ABD Dışişleri Bakanlığı, 3 yıldan fazla tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın 'derhal serbest bırakılması' yönünde çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'de 3 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın 'derhal serbest bırakılması' çağrısı yaptı.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, "Kavala aleyhindeki yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargı sürecinin nihayete ermesinde devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye saygının altını oymaktadır" ifadelerine yer verildi.

Washington'un, ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey'in, yargı sürecine dahil edilmesi 'endişeyle not ettiği' kaydedilen açıklamada, "Dr. Barkey aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğuna inanıyoruz" denilerek, davanın hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada, "Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz" diye kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar