ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 31,7 oranında küçüldü

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 31,7 oranında küçüldü
ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış olarak yüzde 31,7 küçüldü. Bu, Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en sert düşüşü işaret ediyor.

ABD'de Ticaret Bakanlığı tarafından perşembe günü açıklanan revize edilmiş verilere göre, dünyanın en büyük ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde ilk veriye kıyasla bir miktar daha az daraldı.

Buna göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki üç aylık döneme göre yıllıklandırılmış olarak yüzde 31,7 küçüldü. İlk veri yüzde 32,9'luk bir küçülmeyi işaret ediyordu.

Bloomberg anketine katılan 66 ekonomistin tahminleri eksi yüzde 33,5 ile eksi yüzde 28,5 arasında değişti.

bloomberght.com sitesinde yer alan habere göre, ABD ekonomisinde yaşanan gerileme, Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en sert düşüşü işaret ediyor. Yıllıklandırılmamış veri ABD'nin söz konusu dönemde yüzde 9,1 küçüldüğünü gösteriyor.

Kişisel tüketim önceki çeyrekte yüzde 6,9 azalmasının ardından ikinci çeyrekte yüzde 34,1 düştü. GSYİH fiyat endeksi önceki çeyrekte yüzde 1,6 artmasının ardından ikinci çeyrekte yüzde 2 azaldı.

Konut dışı sabit yatırımlar ya da ekipman, yapı ve fikri mülkiyet harcamaları ilk çeyrekte yüzde 6,7 azalmasının ardından ikinci çeyrekte yüzde 26 düştü.

Öne Çıkanlar