ABD: Gerekirse K. Kore’yi vururuz

ABD: Gerekirse K. Kore’yi vururuz
ABD, füze krizi ile ilgili diplomatik yollar tıkanırsa askeri güç kullanabileceklerini açıkladı.


DÜNYA – Kuzey Kore’nin Salı günü gerçekleştirdiği kıtalarararası füze denemesi sonrasında tansiyon giderek yükseliyor. Füze denemesi ardından Birleşmiş Milletler’e (BM) yaptırımları sıkılaştıran yeni bir tasarı sunacaklarını söyleyen ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ticari kısıtlamalara gidebileceklerini de belirtti.

"GEREKİRSE ASKERİ GÜÇ KULLŞANACAĞIZ"
Haley, yaptırımların diplomatik ve ekonomik düzeyde sınırlı kalmayabileceği sinyalini de verdi. Haley, Pyongyang'ın "diplomatik çözüm olasılığının hızlı bir şekilde tıkadığını" delirten Haley şöyle konuştu: "ABD, kendimizi ve müttefiklerimizi korumak için tüm kapasitesini kullanmaya hazırdır. İmkânlarımızdan biri de kayda değer askeri gücümüzdür. Eğer kullanmamız gerekirse bunu kullanacağız ancak bu yönde gitmemek gerektiğini tercih ediyoruz".

İLGİLİ HABER: KITALARARASI FÜZE ALARMI

Washington yönetimi dün yaptığı açıklamda Kuzey Kore'ye karşı güçlü tedbirler alınacağını açıklamıştı. Ayrıca füze denemesi sonrasında Güney kore ile ABD ortak bir tatbikat düzenlemişti. 

Füze denemesini kınayan Rusya ise, 'krizde askeri tedbirleri kullanma olasılığının devre dışı bırakılmasını' savunuyor. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar