ABD Guantanamo'daki komutanı görevden aldı

ABD Guantanamo'daki komutanı görevden aldı
Guantanamo'da 40 esirin bulunduğu biliniyor.

Küba'nın Guantanamo Körfezi'ndeki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) donanma üssünde yer alan esir kampının yönetiminden sorumlu komutanın, ‘komuta kabiliyetine olan güven kaybı’ gerekçesiyle görevden alındığı belirtildi.

ABD Güney Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Guantanamo Hapishanesi'nin yönetiminden sorumlu Tuğamiral John Ring'in 'komuta kabiliyetine olan güven kaybı' gerekçesiyle görevden alındığı ve yerine Tuğgeneral John Hussey'in atandığı belirtildi.

Sputnik'teki habere göre, açıklamada, görev değişiminin, Guantanamo Körfezi'ndeki askeri üste bulunan esirlerin 'güvenli, insani, yasal bakım ve gözetiminde' değişikliğe neden olmayacağı ifade edildi.

Guantanamo'da 40 esirin bulunduğu biliniyor.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları sonrası ABD'nin yurt dışında yakalayıp tutukladığı "terör" şüphelilerini topladığı Guantanamo Hapishanesi'ni kapatmayı taahhüt etmişti.

Obama, en son Ocak 2017'nin başlarında, görevi Donald Trump'a devretmeden hemen önce Guantanamo'dan esir nakletmiş ve hapishanede 40 kişi kalmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası sırasında insan hakları ihlallerinin de söz konusu olduğu tartışmalı esir kampını kapatmayacağını açıklamıştı.

Guantanamo, son dönemde de Suriye'de ele geçirilen IŞİD mensuplarının nakledileceği iddialarıyla gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar