ABD heyeti yeniden Ankara'da, sonraki durakları Hatay olacak

ABD heyeti yeniden Ankara'da, sonraki durakları Hatay olacak
ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisi Kelly Craft ile ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'ı taşıyan uçak saat 16.10'da Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisi Kelly Craft ile ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey İdlib krizini ele almak üzere Ankara'ya geldi.

Kelly Craft ile James Jeffrey'ı taşıyan uçak saat 16.10'da Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptı.

Craft ile Jeffrey, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı. Çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine Craft, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi. ABD'li heyet, yarın Ankara'da Suriye konusunda temaslarda bulunacak.

James Jeffrey geçen haftalarda da yine İdlib konusunu görüşmek üzere Ankara'ya gelmişti. Jeffrey'in ziyareti İdlib'de hayatını kaybeden 8 askerden sonra gerçekleşmişti. Jeffrey ilk demecini Türkçe vermiş ve kayıplar için "şehitlerimiz" ifadesini kullanmıştı. Daha sonra Jeffrey ile yapılan görüşmelerde Türkiye'nin ABD'den hava savunma sistemi (Patroit) istediği basına sızdırılmıştı. Alındığı taktirde Patriotların Hatay'a yerleştirileceği belirtiliyordu.

AA'nın geçtiği bilgiye göre heyetin,Türkiye’de bulunduğu sürede Hatay’ı ziyaret etmesi ve BM ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. (HABER MERKEZ İ/DHA) 

Öne Çıkanlar