ABD Kabil saldırganlarını hedef aldı: 2 IŞİD üyesi öldü, biri yaralandı

ABD Kabil saldırganlarını hedef aldı: 2 IŞİD üyesi öldü, biri yaralandı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Nangarhar’da insansız hava aracıyla düzenlenen saldırının Kabil’deki intihar eylemini planladığı düşünülen kişileri hedef aldığını bildirdi.

IŞİD’in Kabil Havaalanı’nı hedef alan saldırısının ardından Amerika, saldırganlara yönelik hava saldırıları düzenledi. Afganistan fiyaskosu sonrası ağır eleştirilere hedef olan ABD Başkanı Biden düzenlediği bası toplantısında saldırının hesabını soracağını söylemişti.

13’ü Amerikan askeri 200’e yakın insanın ölümünde neden olan intihar saldırısının 48 saat geçmeden IŞID’in Afganistan sorumlusu bir üyesini hedef alan bir hava operasyonu düzenledi. 

Pentagon’da yapılan özel brifingde söz alan ABD Kara Kuvvetleri’nden Tümgeneral William Hank Taylor bu sabah düzenlenen İHA saldırısında iki IŞİD planlayıcısının öldüğünü, birinin de yaralandığını söyledi.Taylor, operasyonda sivil can kaybı olmadığını da sözlerine ekledi.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, 31 Ağustos’a kadar çekilme süreci devam ederken havaalanı ve çevresindeki terör tehdidinin hala sürdüğüne ve her an terör saldırısına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

Yetkililer ayrıca, 14 Ağustos’tan bu yana Kabil havaalanından toplam 117 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Bugün itibarıyla havaalanında kalan Amerikan askeri sayısının 4 binin altına düştüğü belirtiliyor.

Reuters haber ajansı, Fransa’nın son tahliye uçağının Kabil’den kalktığını bildirdi. Birçok müttefik ülke Afganistan’daki tahliye operasyonlarını tamamladı.

Öte yandan Taliban’a bağlı savaşçılar son saldırının ardından kalabalıkların bölgede birikmesini önlemek için havaalanı çevresini abluka altına aldı.

Öne Çıkanlar