ABD’li senatörden suikast çağrısı: Tek yol Putin'i ortadan kaldırmak

ABD’li senatörden suikast çağrısı: Tek yol Putin'i ortadan kaldırmak
Senatör Lindsey Graham, "Savaşı durdurmanın tek yolu Putin'i ortadan kaldırmak" dedi ve Hitler'e suikast girişiminde bulunan Stauffenberg'e atıfta bulundu.

ABD'de Cumhuriyetçi partiden Senatör olan Lindsey Graham, Rusya'nın Ukrayna işgali sürerken, Twitter hesabından yayınladığı mesajla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast yapılmasını istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendi halkı tarafından suikaste uğraması gerektiğini söyleyen Graham, bunun Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yol açtığı krizi sona erdirmenin tek yolu olacağını öne sürdü.

ABD merkezli Fox News’da bir programa katılan Graham iddiasını ilk olarak burada dile getirirken daha sonra sosyal medya hesabına taşıdı. Hem Julius Caesar’ın ihanetine hem de 1944’te Adolf Hitler’i öldürmeye yönelik başarısız bir komplonun mimarı Albay Claus von Stauffenberg'e atıfta bulunan Graham, "Rusya’da Brutus var mı? Rus ordusunda daha başarılı Albay Stauffenberg var mı?" diye sordu ve "Bunun sona ermesinin tek yolu, Rusya’daki birinin bu adamı görevden almasıdır. Ülkenize ve dünyaya büyük bir hizmet yapmış olursunuz." ifadelerini kullandı.

ABD Hava Kuvvetleri’nde ve ardından yedeklerde 30 yıldan fazla bir süre avukat olarak görev yapan Graham, Cumhuriyetçi Parti içinde askeri ve dış politika konularında etkili bir ses olarak görülüyor.

 

Öne Çıkanlar