'ABD’nin dünya hegemonyası geçmişte kalıyor'

'ABD’nin dünya hegemonyası geçmişte kalıyor'
Rus Senatör Aleksey Puşkov, yeni tip koronavirüs pandemisinin ABD’nin dünya hegemonyasının geçmişte kaldığını teyit ettiğini belirtti.

Rus Senatör Aleksey Puşkov, koronavirüs salgınında uyarılara rağmen önlem alınmadığı ve geç kalındığı için dünyada en fazla can kaybı ve hasta sayısıyla zor günler geçiren ABD’ye dair açıklama yaptı. Puşkov, Covid-19 pandemisinin, ABD’nin dünya hegemonyasının geçmişte kaldığının bir kanıtı olduğunu belirtti.

Daha önce South China Morning Post gazetesinde yayınlanan bir makalede, koronavirüs pandemisinin sona ermesinin ardından stratejik, askeri ve ekonomik açıdan en güçlü olan Rusya, Çin ve ABD’nin dünya düzenini yeniden şekillendirecekleri belirtilmişti.

‘ABD’NİN ELİT KESİMİ BUNA HAZIR DEĞİL, AMA DURUM BU’

Haberi Twitter hesabından değerlendiren Puşkov, "Çin’de pandemi sonrasında dünyayı ABD, Çin ve Rusya’nın şekillendireceği düşünülüyor. Evet, bu büyük üçgen belirleyici rolde olacak. Ancak ABD’nin dünya hegemonyası ile ilgili iddialarından vazgeçmesi gerekecek. ABD’nin elit kesimi buna hazır değil. Fakat pandemi bunu teyit etti, bu hegemonya geçmişte kalıyor" ifadelerini paylaştı.

ABD’Lİ SENATÖR: ÖLÜMLERDEN ÇİN SORUMLU, ÇOK SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Daha önce ABD'li Senatör Lindsey Graham, Çin'in salgın nedeniyle Amerikalıların ölümlerinden ve ülkedeki işsizlikten sorumlu olduğunu, bu nedenle Çin'in çok sert bir şekilde cezalandırılması gerektiğini, böylece bunun gelecekte caydırıcı bir rol oynayacağını ifade etmişti. (Sputnik)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar