ABD'nin gözaltına aldığı göçmen çocuk hayatını kaybetti

ABD'nin gözaltına aldığı göçmen çocuk hayatını kaybetti
ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan Guatemalalı sekiz yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırıldıktan saatler sonra öldü.

ABD'li görevliler tarafından Meksika sınırında gözaltına alınan sekiz yaşındaki Guatemalalı bir çocuk hayatını kaybetti. Bu ölümle beraber ABD’nin güney sınırında son bir ayda gözaltında hayatını kaybeden çocukların sayısı ikiye çıktı.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza biriminden yapılan açıklamaya göre çocuk Pazartesi günü hastalık belirtileri gösterdi ve babasıyla birlikte New Mexico’daki Alamogordo hastanesine götürüldü. Burada soğuk algınlığı ve ateş teşhisi konulan çocuk ilaç verilerek taburcu edildi.

Ancak çocuk, Pazartesi akşamı mide bulantısı ve kusma nedeniyle hastaneye yeniden kaldırıldı ve saatler sonra hayatını kaybetti.

Gümrük ve Sınır Muhafaza birimi çocuğun ölüm nedeninin henüz tespit edilemediğini, İç Güvenlik Bakanlığı’nın ve Guatemala hükümetinin durumdan haberdar edildiğini bildirdi.

Ülkelerindeki yoksulluktan kaçan binlerce Orta Amerikalı göçmen ABD'ye doğru yola çıkmıştı. Göçmenlerin sınırı geçmesine izin vermeyeceklerini sık sık tekrarlayan ABD Başkanı Donald Trump ise sınırdaki asker sayısını artırmış, hatta sınırı kapatma tehdidinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar