ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi: Türkler artık Ruslar ve Suriyelilerle görüşmeli

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi: Türkler artık Ruslar ve Suriyelilerle görüşmeli
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Türkiye'nin Suriye harekatına ilişkin yaptıkları görüşmelerden çıkan ateşkes kararına ilişkin konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte Ankara'ya gelen heyette yer alan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ile müzakerelerden çıkan ateşkes kararına ilişkin konuştu.

James Jeffrey, YPG'nin Suriye'de şu anda oldukları bölgeleri ellerinde tutmalarına olanak tanıyacak askeri imkanlara sahip olmadığını ve bundan dolayı ateşkesin daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi.

'YPG'NİN GÜCÜ YOK, ATEŞKES EN UYGUNUYDU'

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte Ankara'ya gelen heyette yer alan Jeffrey, kendisiyle seyahat eden gazetecilere yaptığı açıklamada, "YPG'nin şu anda kontrol ettiği bölgede kalmak istediğine dair kuşku yok. Ancak bu bölgeleri elinde tutmasını sağlayacak askeri yeteneklere sahip olmadığı ve bundan sonrayı da bu kaotik durum üzerinde bir şekilde kontrol sağlamak adına ateşkes ilan edilmesinin çok daha iyi olacağı değerlendirmesini yaptık" dedi.

Jeffrey, ABD ile Türkiye'nin vardığı anlaşma uyarınca oluşturulacak olan güvenli bölgenin Türkiye'nin halihazırda askeri olarak operasyon yürüttüğü alandan güneye doğru 30 kilometrelik bir alanı kapsadığını belirtti.

JEFFREY: TÜRKLER ARTIK RUSYA VE SURİYE İLE GÖRÜŞMELİ

Jeffrey, "Kuzeydoğudaki diğer bölgeler ve Menbic'te Fırat Nehri'nin batısına doğru olan kısım için artık Türklerin Ruslar ve Suriyelilerle görüşmeler yürütmesi gerekiyor" dedi. (BBC Türkçe)

Öne Çıkanlar