ABD Raporu: Esad ailesinin serveti 1-2 milyar dolar

ABD Raporu: Esad ailesinin serveti 1-2 milyar dolar
ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ailesinin servetinin muhtemelen 1-2 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi.

Kongre tarafından talep edilen raporda, Dışişleri Bakanlığı, varlıkları hayali isimler altında veya şeffaf olmayan mülkiyet anlaşmaları yoluyla elinde tuttuğuna inanılan Esadlar hakkında yalnızca "kesin olmayan bir tahmin" sağlayabileceğini söyledi.

Rudaw İngilizce’nin haberine göre, Raporun kamuya açıklanmış ve bir kısmı sınıflandırılmış kısmında, "Açık kaynaklı bilgilere dayanan tahminler, genellikle Esad ailesinin mal varlığının net değerini 1-2 milyar dolar arasında gösteriyor" dedi.

Hükümet dışı ve medya raporlarından alıntı yapan Dışişleri Bakanlığı, Esadların "rejimin finansal kaynaklara erişmesi için bir araç olarak hizmet eden paravan şirketler ve kurumsal cepheler dahil olmak üzere karmaşık bir patronaj sistemi" işlettiğini söyledi.

Tahmin, çoğu ABD yaptırımları altında olan cumhurbaşkanının eşi, erkek kardeşi, kız kardeşi, kuzenleri ve amcasını içeriyor.

Dışişleri Bakanlığı, cumhurbaşkanının en küçüğü 17 yaşında olan üç çocuğunun net değeri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi.

ABD Kongresi, yaklaşık yarım milyon insanı öldürdüğü tahmin edilen on yıllık bir savaşın ardından Suriye'nin büyük bir bölümünde kontrolü yeniden ele geçiren Esad ile normal bir şekilde yönetime dönüşünü engellemeyi amaçlayan yaptırımlara öncülük etti.

ABD, insan hakları konusundaki geniş endişelerin ardından hesap verebilirlik çağrısında bulundu.

Esad, Mart ayında savaşın başlamasından bu yana bir Arap ülkesine yaptığı ilk resmi ziyarette Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar