ABD seçim güvenliği yetkilileri, Trump’ın 'usulsüzlük' iddialarını reddetti

ABD seçim güvenliği yetkilileri, Trump’ın 'usulsüzlük' iddialarını reddetti
Federal ve eyalet seçim yetkilileri, seçimi kaybettiğini kabul etmeyen Başkan Donald Trump'ın 'hile ve usulsüzlük' iddialarına dair hiçbir kanıt bulunmadığını aktardı.

ABD federal seçim yetkilileri 2020 başkanlık seçiminin 'bugüne kadarki en güvenli seçim' olduğunu söyledi ve Başkan Donald Trump'ın seçimde hile ve usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddetti. Trump'ın hiçbir kanıt göstermeden kendisine verilen 2,7 milyon oyun silindiğine dair iddiaları üzerine açıklama yapan komite, "Seçimde sayılmayan, değişiklik yapılmış veya sistemde silinmiş oy tespit edilmedi" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nda seçim güvenliği üzerine çalışan birimin perşembe günü yayınladığı bildiride, 'seçimin güvenli bir şekilde geçtiği' belirtildi. Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı adlı birim "Seçim sürecimiz hakkında çok sayıda temelsiz iddia ve yanlış bilgi dolaşıma sokulsa da seçimin güvenli bir şekilde geçtiğinden eminiz, siz de emin olabilirsiniz" dedi ve ekledi: "Seçimle ilgili sorularınız varsa, bunları güvenilir birer kaynak olan seçim görevlilerine sorabilirsiniz."

'ABD BAŞKANI'NDAN GELMİŞ BİLE OLSA BU İDDİALARI PAYLAŞMAYIN'

Reuters'a göre ajansın başkanı Christopher Krebs, Trump yönetimi tarafından kovulmayı bekliyor. Reuters'ın aktardığına göre Krebs'in başında bulunduğu ajans, Söylenti Kontrolü adlı bir site kurarak seçimler hakkında yayılan yanlış bilgilerle mücadele edince Beyaz Saray'ı kızdırdı. Krebs, perşembe günü yaptığı paylaşımda "Lütfen temelsiz iddiaları retweet etmeyin, ABD Başkanı tarafından paylaşılmış olsalar bile" ifadelerini kullandı. Reuters'ın aktardığına göre ajansın direktör yardımcısı Bryan Ware, bu hafta Beyaz Saray'dan gelen talep üzerine istifa etti.

Cumhuriyetçi Parti içinde az fakat artan sayıda siyasetçi, ABD'li yetkililerin Biden'a günlük istihbarat bilgileri vermesi gerektiğini söylüyor. Trump'ın önemli destekçilerinden Lindsey Graham da, seçilmiş başkanlara göreve başlamadan önce gizli günlük istihbarat bilgilendirmesi yapılmasının bir gelenek olduğunu söyleyerek Biden'la da bu bilgilerin paylaşılması gerektiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar