ABD Senatosu Trump'a S-400'ler için yaptırım çağrısı yaptı

ABD Senatosu Trump'a S-400'ler için yaptırım çağrısı yaptı
Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini teslim almaya başlamasının ardından Senato’dan ABD Başkanı Trump’a yaptırım çağrısı geldi.

ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler ile Dışilişkiler Komitesi'nden Türkiye'nin Rusya'dan almay abaşladığı füze savunma sistemi S-400'lere karşı ortak açıklama geldi. Açıklamada, "Erdoğan, Türkiye'nin güvenliği, ekonomik refahı ve NATO ittifakının bütünlüğü pahasına S-400 alarak Putin ile tehlikeli bir ortaklığı seçti. Başkan Trump'ı yaptırımları uygulamaya çağırıyoruz" denildi. 

Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolündeki Senato’nun Silahlı Hizmetler ve Dış İlişkiler komitelerinin liderleri, Trump’a Türkiye’nin F-35 programındaki ortaklığının askıya alınması ve ‘Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası’ (CAATSA) kapsamında yaptırımlar uygulanması yönünde çağrı yaptı.

'NATO BİRLİĞİ TEHLİKEYE ATILDI'

Demokrat ve Cumhuriyetçi üyelerinin ortak çağrısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan S-400’lerin teslimatını kabul ederek, Türkiye’nin güvenliğini ve ekonomik refahını, NATO’nun birliğini tehlikeye atmak pahasına, Putin’le tehlikeli bir ortaklığı seçti" denildi.
 
"Trump’ı CAATSA kapsamında kanunun gerektirdiği gibi yaptırımları tam olarak uygulamaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Ek olarak, Savunma Bakanlığı’na Türkiye’nin F-35 programına katılımının durdurulması sürecini devam ettirme çağrısı yapıyoruz" vurgusu yer aldı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar