ABD: Ukrayna'ya asker göndermekten çok uzağız

ABD: Ukrayna'ya asker göndermekten çok uzağız
ABD Genelkurmay Başkanı, Ukrayna'ya yeniden asker gönderilmesi olasılığının henüz uzak bir ihtimal olduğunu belirtti, bunun için başkanlık kararı gerektiğini hatırlattı.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley basın toplantısında Ukrayna'ya asker gönderme olasılığına ilişkin soruları yanıtladı.

Gazete Duvar'ın Reuters'den aktardığına göre, Rusya'nın Ukrayna saldırılarından önce ABD'nin ülkeden askeri personelini geri çektiğinin hatırlatılması üzerine Milley, yeniden asker gönderme olasılığıyla ilgili "Bir yol uzaktayız" yanıtı verdi.

Ancak ülkeye personel gönderme olasılığını dışlamayan Milley, "ABD'nin yeniden kuvvetlerini Ukrayna'ya göndermesi için başkanlık kararı gerekecek. Yani, böyle bir şeyden çok uzağız" dedi.

PENTAGON YARDIM PAKETLERİ PLANLADI

ABD Savunma Bakanı (Pentagon) Lloyd Austin de dün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya 20 ülkeden yeni güvenlik yardım paketleri gönderilmesinin planlandığını açıklamış, bunlar arasında Danimarka'nın Harpoon gemisavar füzeleri olduğunu da doğrulamıştı.

Pentagon'un Karadeniz'de Rusya'nın Moskova gemisinin batırılması dahil Ukrayna'ya istihbarat sağladığı daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Öne Çıkanlar