Abdülhamid dizisinde Abdullah Gül'e 'subliminal' tehdit

Abdülhamid dizisinde Abdullah Gül'e 'subliminal' tehdit
TRT’de yayınlanan 'Payitaht Abdülhamid' dizisinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'padişahın' ağzından tehdit edildi. AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, 'FETÖ taktiği' dedi.

TRT'de yayınlanan 'Payitaht Abdülhamid' dizisi her bölümüyle tepkilere neden olmayı ve tartışma yaratmayı sürdürüyor.

Daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli konuşmalarının metinlerinden hazırlandığı iddia edilen diyaloglar ve olmayan bir Abdülhamid'in anlatıldığı eleştirisi yapılan dizi, Ermenilere karşı ırkçı söylemleriyle de tepki çekmişti.

DİZİDEKİ SAHNE, PEYGAMBERİN KAMYON KASASINA BİNDİRİLDİĞİ DİZİYİ HATIRLATTI

Dizinin son bölümünde ise Abdülhamid'i kullanarak yapılan propaganda, Hazreti Muhammed'in kamyona bindirildiği Gülen cemaati dizilerini hatırlattı.

Dizide Abdülhamit, kendisine ihanet edenler için "Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene. Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız" sözleriyle  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü tehdit ediyor.

İLK TEPKİ AKP'LİLERDEN GELDİ

Bu duruma sadece AKP'liler gibi düşünmeyenler değil bizzat AKP'liler de tepki gösterdi.

AKP Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, dizinin fragmanının da paylaştığı Twitter mesajında tepkisini, "Tövbe tövbe…Peygamber efendimizi de kamyona bindirirseniz, FETÖ taktiği kusursuz olur. Durumdan vazife çıkarmayan bir siz eksikdiniz. Dizinin de içine ettiniz. Ayıp ya…" sözleriyle dile getirdi.

 

 

Dizide 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tehdit edilmesine tepki gösterenlerden biri de AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.

 

 

Yeneroğlu da Twitter'dan paylaştığı mesajında, Abdülhamid'in hatırasına saygısızlık yapıldığını ifade etti:

"Keşke günümüz tarih dizileri de, rahmetli Yücel Çakmaklı gibi kendi milletinin tarihine ve kadim kültürüne hakim yönetmenlerin dizileri tadında çekilebilse. Böylece Sultan Abdülhamit gibi tarihi değerlerimizin aziz hatıralarına da saygımızı pekiştirmiş oluruz." 

Tepkilerin ardından açıklama yapan 'Payitaht Abdülhamit dizisinin yapımı şirketi Es Film, eleştirileri 'gerçek dışı yorumlar" olarak nitelendirdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar