Abdülkadir Selvi, AKP'nin bir adım sonraki Kuzey Kıbrıs planını yazdı

Abdülkadir Selvi, AKP'nin bir adım sonraki Kuzey Kıbrıs planını yazdı
Erdoğan'ın 'Kıbrıs müjde'sine ilişkin bir yazı kaleme alan Abdülkadir Selvi, 'Bu işin bir adım sonrası başındaki 'Kuzey' ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur' dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'ta açıkladığı 'Külliye müjdesini' kaleme aldı. Selvi, AKP'nin bir adım sonraki Kıbrıs planına değindi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda 'müjde' olarak Kuzey Kıbrıs'a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edileceğini duyurdu.

BİR SONRAKİ PLANI YAZDI

Erdoğan'ın 'Kuzey Kıbrıs müjdesine' ilişkin bir yazı kaleme Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Bu işin bir adım sonrası başındaki "Kuzey" ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur" dedi. Yazısında Kuzey Kıbrıs'a hareket eden uçaktaki anılarını da yazan Selvi'nin konuya ilişkin yazdıkları şöyle:

"...Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cenevre’de sunduğu egemen ve eşit iki devletli çözümden geri adımın söz konusu olmadığının altını çizdi. Erdoğan’ın konuşması ilgiyle dinlendi ama herkes asıl müjdeyi bekliyordu. Erdoğan, "Sizlere birkaç gündür gündemde olan müjdemi vermek istiyorum" dediğinde salonda çıt çıkmıyordu. Erdoğan, KKTC’ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, yeni Meclis Binası ve Millet Bahçesi sözü verdi. Erdoğan, mevcut parlamentonun da müze olarak korunacağını ilan etti. Çünkü mevcut parlamento binasında KKTC devleti ilan edilmişti.

Erdoğan müjdeyi açıkladı. Herkes derin bir nefes aldı. Görünen o ki artık Kıbrıs’ta iki devletli çözüme giden yolların yapı taşları döşeniyor. Bu işin bir adım sonrası başındaki "Kuzey" ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar