İmamoğlu'nun 'Gezilerime davet etmek istiyorum' dediği Selvi: Kabul etmeyeceğim

İmamoğlu'nun 'Gezilerime davet etmek istiyorum' dediği Selvi: Kabul etmeyeceğim
Selvi, İmamoğlu'nun 'İlk yurtiçinde yapacağım bir geziye, örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum' açıklamasına, 'İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim' yanıtını verdi.

İktidara yakınlığıyla tanınan Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanıt verdi. Selvi, "İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesine malzeme olmaya niyetim yok. O nedenle İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim" dedi.

İmamoğlu'nun Karadeniz programını takip eden gazetecilerle otobüste çektirdiği fotoğraf, tartışma konusu olmaya devam ediyor. İBB otobüsünde Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök gibi isimlerin olması tepki çekmişti.

İmamoğlu; tartışma ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, "Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, tartışılır; yarın başka bir ismi davet edeceğim. Ben, ilk yurtiçinde yapacağım bir geziye, örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum. Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi Genel Başkanımla kavga ettirme çabasında bir insan. Gelsin bakalım ben öyle biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın" ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Selvi, İmamoğlu'nun açıklamalarına bugünkü köşe yazısında yanıt verdi.

"İmamoğlu beni gezisine davet edemez mi? Eder. Normalde ben gider miyim? Giderim" diyen Selvi, "Ama İmamoğlu’nun içine girdiği tartışmalı durumdan kurtulmak için benim adımı kullanması hiç şık olmadı. Normalde giderim. Ama böyle yaptığı için gitmem. Şimdiye kadar Özal’ı, Demirel’i, Erbakan’ı, Türkeş’i, Çiller’i, Yılmaz’ı, Ecevit’i, Gül’ü, Erdoğan’ı takip ettim. Kılıçdaroğlu’nun gezilerine katıldım. Ama bu olayda bir siyasi çekişmenin öznesi olmak istemedim" ifadelerini kullandı.

Selvi, şunları söyledi: "İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesine malzeme olmaya niyetim yok. O nedenle İmamoğlu davet ederse kabul etmeyeceğim. Gazetem Hürriyet bana her türlü imkânı sunuyor. Cumhurbaşkanı seçimindeki önemli siyasi figürlerden biri olduğu için İmamoğlu’nu izlerim, yazarım, yorumlarım. Doğru

Öne Çıkanlar