Abdüllatif Şener: Arınç doğru söylüyor, olanı söylemiş

Abdüllatif Şener: Arınç doğru söylüyor, olanı söylemiş
'Kurulda bulunan 8 kişiden biri bendim. Bazı arkadaşlar ısrarla adayı belirlemek istedi.'

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BBC'ye verdiği röportaj gündemde çok konuşulmaya devam ediyor.

AKP çevrelerinde Abdullah Gül başta olmak üzere birçok önemli görevdeki AKP ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde bu konuma geldiği iddialarına yönelik Bülent Arınç, "Bize "Siz iktidara gelseniz başbakanınız kim olacak?" diye soruyorlardı. O zaman dedim ki "Bizim gücümüz buradan geliyor, ben size 10 tane başbakan adayı ismi sayacağım. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Abdüllatif Şener…" 10 isim saydım. Demek ki o olmasa bile AKP muhteşem bir parti olarak geliyordu." diyerek bu iddialara yanıt vermişti. 

Bülent Arınç'ın sözlerine AKP'nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı, şu an CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'den destek geldi.

'KURULUŞLA SEÇİM ARASINDA EN SERT MUHALEFETİ GÖKÇEK YAPIYORDU'

Şener, "Arınç doğru söylüyor. Olanı söylemiş. AK Parti kurulduğundaki atmosfer ile bugünkü atmosferle aynı değil. O dönem bir araya gelen kişiler farklı beklentilerle bir aradaydı. O zaman kimin genel başkan olacağı belli değildi. 8 ay önce üst kurul kuruldu. Kurulda bulunan 8 kişiden biri bendim. Bazı arkadaşlar ısrarla adayı belirlemek istedi. Bu arkadaşlar Melih Gökçek'le, Cemil Çiçek'ti.

Genel başkanın kim olacağı tartışmaları partiden kopmalara neden olacağı için buna karşı çıkıyorduk. Onlar genel başkan belirlensin dedikçe 'Şu an gerek yok. Kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunacağımız gün bu konuyu tartışırız" dedim. Çoğunluk bu görüşteydi. Sonunda, Melih Gökçek ile Cemil Çiçek 'biz bu partide yokuz' diyerek toplantıları terk etti. İkisi de 2002 seçimlerine doğru geldi. Kuruluşla seçim arasında geçen 1 buçuk yıllık süreçte en sert muhalefeti Melih Gökçek yapıyordu. Sürekli eleştirdi. Biriyle çatıştığı zaman da iyi hücum eder. Bütün anketlerde AKP'nin meclise gireceğini görünce günler kala AKP'li olduğunu ilan etti. Cemil Çiçek de aynen öyle" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar