'İttifak bölünüyor' iddiası: MHP, seçimlerde AKP'nin yanında durmayacak

'İttifak bölünüyor' iddiası: MHP, seçimlerde AKP'nin yanında durmayacak
AKP'nin kurucularından olan Abdüllatif Şener, seçim dönemine girildiği andan itibaren Cumhur İttifakı'nın sürdürülemeyeceğini açıkladı: Arayış var.

Cumhur İttifakı'nın yakında bölüneceğini iddia eden CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Ben Milliyetçi Hareket Partisi'nin önümüzdeki seçimlerde, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın yanında duracağını düşünmüyorum. Seçim ortamında Cumhur İttifakı'nın sürdürülemeyeceği kanaatindeyim" dedi.

TV5’te açıklamalarda bulunan eski AKP'li Şener, "Karşıda da biliyorsunuz AKP ve MHP var. Ama ben MHP’nin dahi seçimlerde AKP’nin yanında duracağını düşünmeyenlerdenim. Son dakikada bir iyilik yapacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

‘SEÇİM ORTAMINA GİRİLDİĞİ AN BU İTTİFAK SÜRDÜRÜLEMEYECEK’

AKP'nin kurucularından CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener

Sunucunun "Önümüzdeki seçimde mi?" sorusuna "Evet, önümüzdeki seçimler için söylüyorum" yanıtını veren Şener, "MHP, AKP’den ayrı bir seçim politikası mı izleyecek? Bunu mu öngörüyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"O ihtimal var tabii. O arayış var. Fakat orda nasıl bir sonuç alabilirler tam kestiremiyorum. MHP’nin tabanının eğilimlerine ve partinin üst pozisyonlarında yer alanların değerlendirmelerine baktığımda, bu ittifakın önümüzdeki seçim için Tayyip Erdoğan’a destek verilmesinin hem tabanın eğilimi hem de parti kadrolarındaki tereddütler açısından biraz zor olduğunu görüyorum. Bu nedenle de seçim ortamında veya seçim dönemine girdiğimiz andan itibaren bu ittifakın sürdürülemeyeceği kanaatini taşıyorum."

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARINDA ‘SICAKLIK’ MESAJI

Öte yandan altı siyasi partinin parlamenter demokrasi konusunda görüş birliği içerisinde olduğunu da değinen Şener, söz konusu partilerin çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Altı parti bazı konularda görüş birliği içerisindeler. Görüş birliği içinde oldukları en temel konu, parlamenter demokrasidir. Otoriterleşen ve gittikçe kurumları işlevsiz hale getiren, Türkiye’de uzun yılların birikimi olan devlet kurumlarının tahrip edilmiş olmasının verdiği sıkıntıları yaşıyor. Ülkenin bu badirelerden kurtulması lazım. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyor. 6 partinin ortak bir düşüncesidir ve o nedenle birbirlerine karşı sıcaklar".

Öne Çıkanlar