Abdurrahman Dilipak İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı: Bela

Abdurrahman Dilipak İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı: Bela
Dilipak, 'toplumsal cinsiyet adaleti' kavramının kullanılmasını 'fuhşiyatta adalet olmaz' diyerek hedef aldı.

Abdurrahman Dilipak Akit Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında, İstanbul Sözleşmesi'ni ve 'toplumsal cinsiyet adaleti' kavramı üzerinden LGBTIQ+ bireyleri hedef aldı. 


'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DENEN BELA'

İstanbul Sözleşmesi'ni bela olarak tanımlayan Dilipak, "İstanbul Sözleşmesi denen bela, hayatımıza soktuğu kavram, kurum, uygulamaları ile birlikte başımızın üstünde bir Demokles’in kılıcı gibi sallanıp durduğu sürece sanırım bu ülkede hiçbir aile için huzur olmayacak. İstanbul Sözleşmesi kalkınca da hemen işler yoluna girmeyecek" ifadelerini kullandı. 

'TOPLUMSAL CİNSİYET ADALETİ' KAVRAMINA SAVAŞ AÇTI 

'Toplumsal cinsiyet adeleti' kavramının LGBTIQ+ bireyleri de kapsayan bir kavram olduğunu söyleyen Dilipak, "fuhşiyatta adalet olmaz" diyerek LGBTIQ+ bireyleri hedef aldı. Dilipak yazısına şöyle devam etti ; "Toplumsal cinsiyet adaleti LGBTIQ+ üyeleri arasında adaletten söz etmektedir. Fuhşiyatta adalet olmaz! Toplumsal cinsiyet"in şekillenmesinde "Cinsel deneyim", "cinsel yönelim", "cinsel tercih" de koruma altındadır, bu noktada "Adalet" arayışı konuya "meşruiyet" kazandırmasının ötesinde, bunlar arasında ve bunlara karşı saldırıların önlenmesi yönünde bir mevzuat oluşturma zaruretinden söz etmek anlamına gelmektedir"

Öne Çıkanlar