Abramovich, yaptırım endişesiyle Chelsea'nin kontrolünü devretti

Abramovich, yaptırım endişesiyle Chelsea'nin kontrolünü devretti
Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu İngiliz Chelsea futbol kulübünün doğrudan kontrolünü İngiliz Premier Ligi kulübünün hayır kurumuna devretti.

Milyarder Rus oligark Roman Abramovich, sahibi olduğu İngiliz Chelsea futbol kulübünün doğrudan kontrolünü İngiliz Premier Ligi kulübünün hayır kurumuna devretti. Abramovich’in Rusya’ya yönelik yaptırım dalgası sırasında kulübe el konulmasından endişesinin bu karara yol açtığı yorumu yapıldı.

Financial Times gazetesinin haberine göre, bu devir Abramovich'in, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bağları olan ultra zengin oligarkların yoğun incelemesi sırasında kulübün mülkiyetini elinde tutmasına izin veriyor. Ancak, kulüp yönetimi üzerindeki her türlü kontrolü bıraktığı anlamına geliyor.

Putin'in Ukrayna'yı işgali, Rusya ile spor dünyası arasındaki bağlantıları da büyük oranda etkiledi.

Rus-İsrailli milyarder, Chelsea'yi 2003'te satın aldıktan sonra Avrupa'nın en prestijli kulüp turnuvası olan Uefa Şampiyonlar Ligi'ni iki kez kazanarak küresel futbolun en güçlü takımlarından birine dönüştürdü.

Rus oligark kararını duyururken yaptığı açıklama, "Chelsea FC'deki yaklaşık 20 yıllık sahipliğim boyunca, görevimi her zaman, görevi bugün olabileceğimiz kadar başarılı olmamızı sağlamak ve geleceği inşa etmek olan kulübün koruyucusu olarak gördüm. Her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım" dedi.

Takımın sahibi olması, Abramoviç'i İngiliz futbolunda ve ötesinde bilinen bir isme dönüştürmüştü.

Öne Çıkanlar