Absürt, ironik, komik: Yazlık Ev

Absürt, ironik, komik: Yazlık Ev
Valeria Bruni Tedeschi'nin yönettiği absürt, ironik hikayelerle bezeli 'Yazlık Ev' ve öteki kavramının animasyon dünyasından eleştiren 'Oyuncak Hikyesi 4' haftanın öne çıkan filmleri.

Sinema salonlarında bu hafta vizyona giren 3'ü yerli 10 filmden Yazlık Ev, Oyuncak Hikayesi 4 ve Beyaz Karga haftanın öne çıkanları oluyor.

YAZLIK EV

Oyuncu-yönetmen Valeria Bruni Tedeschi imzalı film geçtiğimiz yıl Venedik’te prömiyerini gerçekleştirdi. Orta yaşlarını süren yönetmen Anna’nın genç sevgilisinden ayrıldıktan sonra, ailesiyle buluşmak üzere rüya gibi yazlık evlerine gidişi, orada yaşadıkları absürt olaylar, gizli buluşmalar, ortaya dökülen sırlar ve daha bir sürü saçma ve ironik insan manzaralarıyla bezeli bir film. Valeria Bruni Tedeschi, Pierre Arditi, Valeria Golino, Noémie Lvovsky ve Yolande Moreau oyuncu kadrosunda.


OYUNCAK HİKAYESİ 4

Oyuncak Hikayesi’nin yeni filmini de bir öncekiler kadar keyifli. Bu kez meşhur kovboy Woody ve dostlarının arasına kendisini "çöpten oyuncak" olarak tanımlayan Forky katılıyor. Farklı olan, dışlanan, azımsanan "öteki" kavramı ilgili bir eleştiri daha geliyor animasyon dünyasından. Yine renkli, komik ve naif tabi ki. Animasyonun yönetmen koltığunda bu kez Josh Cooley oturuyor.


BEYAZ KARGA

Aktör Ralph Fiennes’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlandı. Sovyet balet Rudolf Nureyev’in hayatına odaklanan film bale sahneleriyle bezeli. Sovyetler Birliği’nin sancılı yıllarına da değinen film, acı bir hayatı yansıtmak yerine efsanevi bir baletin geçirdiği süreçleri aslına sadık kalarak aktarıyor. Fiennes’i baletin akıl hocası rolünde izleyeceğiniz filmde Adele Exarchopoulos, Chulpan Khamatova, Louis Hofmann gibi isimler de var. 60’ların Paris’i, KGB’si ve sanat dünyasına sakin bir yolculuk yapacaksınız.


HOTEL MUMBAI

Hotel Mumbai, Pakistan cihatçılarının planladıkları saldırıların üssü olarak seçtiği Hindistan'ın en önemli sembollerinden biri olan ve 1903 yılından bu yana hizmet veren beş yıldızlı bu otelde üç gün boyunca yaşanan ve kenti kaosa sürükleyen eylemleri anlatıyor. Anthony Maras imzalı filmde Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher ve Jason Isaacs başrolde.


ANNA

Luc Besson, Zamanında zamanının ötesinde işler yapan Besson şimdi zamanın gerisinde kalıyor biraz. Çünkü hiçbir şey şaşırtamıyor bizi. Yönetmen yine Nikita-vari bir hikayeyle karşımıza çıkıyor. Çok güzel, yetenekli ve biraz da psikopat bir suikastçinin kılıktan kılığa girerek yaptığı gizli işleri izleyoruz. Rus model ve oyuncu Sasha Luss’un başrolünde yer aldığı filmde genç oyuncularımızdan Cansu Tosun, usta Helen Mirren, Luke Evans ve Cillian Murphy de var.


13. CUMA

Kötücül bir ruhun yol açtığı yıkımı anlatmaya çalışıldığı Justin Price'ın yönettiği filmde, başka bir diyardan şeytani bir varlığın, bir grup arkadaşa musallat olmasını anlatıyor.


GÜLLER

Mehmet Gün’ün yönettiği filmde, 28 Şubat döneminde yapılan soruşturmaların gölgesinde, tek korkusu, biricik aşkı Güller’i bir daha görememek olan Ali Osman’ın 12 yaşındaki masum hikayesi mercek altına alınıyor.


KALPTEN GERDANLIK

Ünlü bir takı tasarımcısı olan Akın, insan kalbi kullanarak yapacağı bir gerdanlık tasarlar ve tasarımını gerçekleştirmek için de cinayetler işlemeye başlar. Tasarımını tamamlamadan polise yakalanmak istemeyen Akın’ın, öldürdüğü her kurbanıyla, geçmişe dayanan dolaylı bir ilişkisi vardır.


KATİL BEBEK GERİ DÖNDÜ

Bir oyuncak bebeğin macerası daha. Genç bir kadının kapısına bırakılan bebeği almasıyla birlikte gelişen korku dolu olaylar silsilesini Nathan Crooker, Kayden Phoenix ve Ruben Rodriguez yönetiyor.
 


BAHTSIZ BEDRİ

Fatih Mehmet Karakuş'un yönettiği Bahtsız Bedri Bedri ve Kazım adındaki iki kafadarın başından geçen olaylar etrafında dönüyor. Komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Adem Sincar, Bülent Erhan, Şevki Özcan, Ali Tutal, Ercan Aydın, Yavuz Karakaş, Cemil Uçar, Esin Civangil gibi isimler yer alıyor.

 

Öne Çıkanlar