Cezaevlerinde 202 gündür süren açlık grevi, Yunanistan'da 164, Mahmur'da 181. gününe ulaştı

Cezaevlerinde 202 gündür süren açlık grevi, Yunanistan'da 164, Mahmur'da 181. gününe ulaştı
Tecrit ve hak ihlallerine karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi 202'nci gününe girdi. Eylem, aynı taleplerle Mahmur’da 181, Yunanistan'da ise 164’üncü gününe ulaştı.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 22 yıldır tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla cezaevlerinde 27 Kasım 2020’de başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi, 41’inci grubun devralmasıyla 202'nci gününe girdi.

MAHMUR’DA 181’İNCİ GÜNÜNDE  

Federe Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Mahmur Kampı’nda da İmralı tecridine karşı kadınlar öncülüğünde 18 Aralık’ta açlık grevi eylemi başlatıldı. Mahmur Şehit Aileleri Derneği’nde sürdürülen eylem, 181’inci gününe girdi.

YUNANİSTAN'DA 164’ÜNCÜ GÜNÜNDE

Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda kalanlar da Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek amacıyla başlattıkları süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 164’üncü gününde sürdürüyor. Kamptaki açlık grevi, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ-Tevgera Ciwanên Şoreşger), Avrupa'da Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurdistan a Ewropa) ve Navenda Çanda Kürdistan (Kürt Kültür Merkezi) öncülüğünde yürütülüyor. (MA)

Öne Çıkanlar