Adalar Kaymakamlığı elektrikli araçlara izin vermedi, İmamoğlu 'birkaç günde çözülecek' dedi

Adalar Kaymakamlığı elektrikli araçlara izin vermedi, İmamoğlu 'birkaç günde çözülecek' dedi
İBB Adalar'daki bütün yolların yaya yolu olarak tescil edildiğini bu nedenle Adalar'da işletilen araçların karayolları trafik kanununa göre işlem gören araçlar olmadığını belirtti.

Adalar Kaymakamlığı, İBB'nin adalardaki elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti. İBB ise, Adalar'da bütün yolların 6 şubat günlü UKOME kararıyla yaya yolu olarak tescil edildiğini bu nedenden dolayı Adalar'da işletilen araçların karayolları trafik kanununa göre işlem gören araçlar olmadığını belirtti. Konuyla ilgili olarak İmamoğlu ise "Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar’daki fayton sorununu elektrikli toplu taşıma araçlarını hayata geçirerek sona erdirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’da elektrikli araçları inceledi. Elektrikli araçların park istasyonunda bir açıklama yapan İmamoğlu, araçların birkaç gün içersin de hizmete gireceğini belirtti. İmamoğlu açıklama yaptığı sırada "Adalar Kaymakamlığı, 60 aracın kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu’na uymadığı gerekçesiyle reddettiği" bilgisi geldi. Bunun üzerine İmamoğlu "Bugünkü bu tescille ilgili süreci, yani son dakika olacak şekilde herhalde, Kaymakam’ın az meşguliyeti vardı bugün. Ama fazla meşguliyet istiyorsa, biz, kendisini buraya davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı" şeklinde cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise "Adalardaki bütün yolların 6 şubat günlü UKOME kararıyla yaya yolu olarak tescil edildiğini" bu nedenden dolayı "adalarda işletilen araçların karayolları trafik kanununa göre işlem gören araçlar olmadığını" belirtti. İBB’den şu açıklama yapıldı:

"Adalardaki bütün yollar 6 şubat günlü UKOME kararıyla  yaya yolu olarak tescil edildi. Dolayısıyla adalarda işletilen araçlar Karayolları trafik kanununa göre işlem gören araçlar değil. Bu nedenle kaymakamlığa İBB’nin bir başvurusu olmadı. Sadece süre kısıtlılığı nedeniyle araçların tescili henüz yapılmadı. Tescil konusunda kaymakamlıkla görüşme devam ediyor. İBB’ye yansıyan bir olumsuz gelişme söz konusu değildir."

Adalar Kaymakamlığı bu gelişmenin ardından araçların tescil, plaka ve zorunlu trafik sigortasının mecburi olduğunu bunlar tedarik edildikten sonra izin verileceğini belirten bir tweet attı. Kaymakamlığın atmış olduğu tweet'te "Sevgili Adalılar, Türkiye ve Dünya’nın her yerinde olduğu gibi, Adalar’da da toplu ulaşımda kullanılacak araçlar için; 1-Tescil, 2-Plaka, 3-Zorunlu Trafik Sigortası mecburidir. İzin istenen araçlarda şu an bunların üçü de yoktur. Bunların sağlanması halinde izin verilecektir" denildi.

İMAMOĞLU: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLECEK

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kararla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştüklerini ve araçlarla ilgili sorunun bir kaç gün içerisinde çözüleceğini söyledi.(ANKA/HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar