‘Adalet açlığı’nda 14. gün: Selçuk Kozağaçlı’dan mesaj var

‘Adalet açlığı’nda 14. gün: Selçuk Kozağaçlı’dan mesaj var
Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da olduğu açlık grevindeki tutuklu avukatlar mesaj gönderdi: Sesimiz duyuluyorsa, katlanmak kolay. Açlığımız adaletidir, kazanacağız!

ARTI GERÇEK-Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu ile Avukat Hakları Merkezi'nden bir heyet hafta sonu Silivri ve Tekirdağ cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklu avukat meslektaşlarıyla görüşerek, dayanışma ve desteklerini ifade etti. Açlık grevindeki tutuklu avukat ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, "Sesimizin duyulduğunu bildikten sonra, açlığa katlanmak kolay" mesajı paylaştı.

Cezaevindeki tutuklu avukatlar ile dayanışma ziyaretine, Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonundan Av. Sercan Aran, Av. Fatih Gökçe, Av. Yıldıray Çıvgın ve Av. Ercan İpekçi ile Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden Av. Anıl Arman Akkuş, Av. Ömer Faruk Yazmacı, Av. Nihat Cankoçak, Av. Berna Yanar, Av. Berşan Kayıkçı ve Av. Erkan Çiftçi katıldı.

SELÇUK KOZAĞAÇLI’DAN MESAJ VAR: BU MUAMELEYİ KABUL ETMİYORUZ

Silivri 9 Nolu Cezaevi'ndeki görüşme sırasında KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı (ÇHD) Selçuk Kozağaçlı, haksızlıklara karşı seslerinin duyulması için direndiklerini belirtti. Açlık grevinin 12'nci gününde olan Selçuk Kozağaçlı, seslerinin duyulacağını bildiklerini ifade ederek, "Sesimizin duyulması için mücadele eden, bizlerle dayanışma içerisinde olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haklarında yürütülen yargılamanın gerçek anlamda bir yargılama olmadığını, o yüzden de "açlık grevine başlamak yerine neden mahkeme kararının beklenmediği" şeklindeki bir sorunun yerinde olmadığını kaydeden Kozağaçlı, "Bu şekilde muamele edilmeyi kabul etmiyoruz. Türkiye'de yargı düzeni yok. Buna dikkat çekmeye çalışıyoruz." dedi.

EL YAZISIYLA KAMUOYUNA SESLENDİ: SESİMİZ DUYULUYORSA, KATLANMAK KOLAY

Avukat Selçuk Kozağaçlı, kendi el yazısıyla yazdığı mesajla da kamuoyuna şöyle seslendi:

"Tutuklu değiliz, yargılanmıyoruz... Kaba güçle kapatıldık sadece. Asla vazgeçmeyeceğiz, asla teslim olmayacağız. Sesimizin duyulduğunu bildikten sonra, açlığa katlanmak kolay. Dayanışma için teşekkürler. Biz kazanacağız."

AV. AŞÇI: BİZİM AÇLIĞIMIZ ADALETE

Silivri 9 Nolu Cezaevi'nde açlık grevinde olan diğer tutuklu Avukat Behiç Aşçı, "Bizim açlık grevimiz, tarihsel olarak adalete olan açlığımızdır. Binlerce yıldır halklar açlık çekiyor" diye konuştu.

Yaşanan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Aşçı, "Bu nedenle de direnme hakkımızı kullanmaya karar verdik. Öncelikle adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeyiz. Bu hakkımızı nasıl ve ne şekilde kullanacağımıza bizler karar veririz. Direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

ÇHD üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu çalışanı 17 avukat, 12 Eylül 2017’de tutuklanmıştı. Bir yıl sonra 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan ilk duruşmalarında tahliye edilen avukatlardan 6'sı tahliye kararının üzerinden 24 saat geçmeden savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanmıştı. Avukat Ahmet Mandacı ise daha sonra ev hapsi ile tahliye edilmişti.

Halen ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında yer aldığı avukatlar Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı ve Engin Gökoğlu'nun tutukluluğu devam ediyor. Avukat Aytaç Ünsal Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde, Avukat Aycan Çiçek ise Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde açlık grevine başlayan tutuklu avukatlar, 18 Mart 2019 tarihinde yapılacak duruşmaya kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamışlardı.

Öne Çıkanlar