Adalet Bakanı'ndan 'af yasası' açıklaması

Adalet Bakanı'ndan  'af yasası' açıklaması
'MHP ile de müzakereler yapılmıştır.'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "(İnfaz düzenlemesi) Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kamuoyunda af yasası olarak bilinen infaz düzenlenmesi yasası hakkında açıklamada bulundu.

 Bakan Gül'ün açıklamasından satır başları şu şekilde:

Denetimli serbestlik konusunda çalışılıyor. 1 Temmuz 2016’da bir düzenleme yapılmıştı. Buna benzer bir şekilde bu sürenin uzatılması ile ilgili bir çalışma yine gündemde. Belli suçlarla ilgili hapis cezası varsa az da olsa cezaevinde yatması hususu ile ilgili yani cezasızlık konusu ile ilgili bir çalışma var. MHP ile de müzakereler yapılmıştır. Çok hızlı bir şekilde genel kurula gelir ve yasa çıkar. Uyuşturucu suçluları ile ilgili de başta Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin belirlediği ölçüde değerlendiriliyor.

Evde infazla ilgili bir düzenleme olması gerekiyor. Kanunda bu anlamda bir düzenleme olup olmadığını teklifte göreceğiz. Ancak böyle bir çalışmanın olduğu yönünde bilgim yok. Ne kadar mahkumun serbest kalacağına dair bir yorum şu an için mümkün değil ancak teklifi gördükten sonra daha sağlıklı bir cevap vermemiz mümkün.

Öne Çıkanlar